Πέτρος Φιλιππίδης – Πρώτο επισκεπτήριο από τη σύζυγό του

Το πρώτο του επισκεπτήριο στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται από την Τετάρτη, δέχθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε κορυφαίος ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Την Παρασκευή για ελάχιστα λεπτά και τη Δευτέρα για περισσότερη ώρα, λοιπόν, ο ηθοποιός και θιασάρχης δέχθηκε την πρώτη του επίσκεψη από τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου. Σύμφωνα με τον ALPHA, η συνάντηση του ζεύγους έγινε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. 

Όπως όλοι οι κρατούμενοι που βρίσκονται στις φυλακές, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν σε καραντίνα. Ωστόσο, πλέον έχει μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο όπου είναι «συγκάτοικος» με τον Δημήτρη Λιγνάδη και άλλους 18 κρατούμενους. Μάλιστα, όπως φαίνεται θα βρίσκονται και αρκετά κοντά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αφού θα τους χωρίζει μόλις ένα κρεβάτι.

Ελπίδα Νίνου: Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η μόνη που του έχει σταθεί

Η συζύγός του, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος τους Δημήτρης είναι τα μόνα πρόσωπα που έχουν στηρίξει τον Φιλιππίδη όλη αυτή την περίοδο, από τότε που αποκαλύφθηκαν οι συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του.

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός φέρεται να εξανάγκαζε άλλες γυναίκες να έρθουν σε επαφή μαζί του, η Ελπίδα Νίνου εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό του όλους αυτούς τους μήνες και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση.

Και στην πρόσφατη απολογία του πάλαι πότε διάσημου σταρ της τηλεόρασης και του θεάτρου, η σύζυγός του ήταν «βράχος» δίπλα του και μάλιστα κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα On Time, η Νίνου ξέσπασε σε λυγμούς και φώναζε «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!». 

Αν και όλον αυτόν τον καιρό υπήρχε έντονη φημολογία ότι το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν το διαζύγιο, η Ελπίδα Νίνου φέρεται να εμφανίστηκε προ δύο μηνών στον εισαγγελέα και να επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσα είχε υποστηρίξει ο σύζυγός της.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της τον Μάιο, υιοθέτησε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή του Φιλιππίδη, που αντικρούει τις καταγγελίες και εμφανίζει τα «θύματά του» αν όχι ως θύτες τουλάχιστον ως απολύτως συνυπεύθυνα για ό,τι συνέβη μεταξύ τους.

Πάντως, τότε οι πληροφορίες ήθελαν την Ελπίδα Νίνου να στήριξε στις δικαστικές και μόνο αρχές τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατόπιν μεταξύ τους συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatKiout, η συμφωνία μεταξύ των δύο αναφέρει ότι καταθέτοντας πράγματα που ουσιαστικά στην πλειοψηφία τους ο ίδιος της τα είχε αναγκαστικά εκμυστηρευτεί όταν συνέβαιναν (γιατί γίνονταν πράγματα μπροστά της με επαφές και τηλέφωνα και όπως δήλωσε ο ίδιος ο ηθοποιός ήταν ενήμερη ακόμη και για την ερωτική του σχέση με γνωστή πρωταγωνίστρια), θα της παραχωρούσε τα πάντα.

Eτοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα, και ενώ εγκλιματίζεται στις φυλακές Τρίπολης, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να είπε στον διευθυντή των φυλακών ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΠΑΜ της Κυριακής» πρόσωπα του περιβάλλοντός του τονίζουν πως έχει ήδη δοθεί εντολή στους νομικούς του συμπαραστάτες να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να βγει από τις φυλακές Τρίπολης

Αν η αποφυλάκισή του δεν γίνει δεκτή, επιθυμία του είναι να παραμείνει στις φυλακές Τρίπολης καθώς θεωρεί το περιβάλλον καλό για τον ίδιο, αφού δεν γίνονται επεισόδια και δεν υπάρχουν εντάσεις.

Ο ηθοποιός δεν είναι καθόλου σοκαρισμένος, όπως γράφτηκε, και έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των φυλακών οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον ήσυχες καθώς δεν γίνονται επεισόδια και δεν υπάρχουν εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για Κατάστημα Κράτησης όπου φυλάσσονται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα ή εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.