ΠΑΤΡΑ: Οικοδόμοι κατά κυβέρνησης για τα εργασιακά – «Άνοιξε φάμπρικα παραγωγής αντεργατικών νόμων»

Η κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, άνοιξε φάμπρικα παραγωγής αντεργατικών νόμων και φρόντισε με ζήλο την καταστολή των αντιδράσεων που πρόβαλαν οι εργαζόμενοι, εργαλειοποιώντας ακόμη και την πανδημία προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζοντας την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι.
Αυτοί οι οποίοι σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, μοιράζουν νέες «διαβολικά καλές» υποσχέσεις στο λαό και ψηφίζουν τις μισές διατάξεις των αντεργατικών νομοσχεδίων της κυβέρνησής.., λόγω κεκτημένης ταχύτητας!
Από κοινού οι αστικές κυβερνήσεις, με τη συμβολή και ανοχή του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, αφαίρεσαν τα εμπόδια και άνοιξαν για τα καλά τον δρόμο των απολύσεων για όσους συνδικαλιστές και εργαζόμενους μπαίνουν εμπόδιο στις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών και αντιδρούν στην επιβολή του φόβου και των εκβιασμών εις βάρος των ίδιων και των συναδέλφων τους .
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας ενώνει την φωνή του με τα υπόλοιπα συνδικάτα, καταγγέλλοντας την νέα επίθεση που πραγματοποίησε την Τετάρτη (28/07/21) η εργοδοσία της «Edilmac» στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων (ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδας, με την απόλυση του προέδρου του και μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.
Για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες επιτίθεται στο ΣΕΜΛΑ η ιταλικών συμφερόντων εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο μεταλλείο Ολυμπιάδας της «Ελληνικός Χρυσός», με απόλυση του συνδικαλιστή Νίκου Τζανέτη, προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος, με τη πρόφαση ότι δήθεν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως Τεχνικός Ασφαλείας.
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, απολύεται ο πρώτος συνδικαλιστής με βάση τον εκτρωματικό αντεργατικό νόμο.
Η απόλυση αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της πολυεθνικής “Edilmac” για να «ξεφορτωθούν» το Σωματείο που μπαίνει εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, εκφράζοντας την οργανωμένη αντεπίθεση των εργαζόμενων ενάντια στα σχέδια της για περαιτέρω εντατικοποίηση σε ακόμα χειρότερες συνθήκες και με ελάχιστα μέτρα ασφαλείας.
Την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η απόλυσή του συναδέλφου πάρθηκε πίσω μετά από την καταδίκη των εργαζομένων, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο από την κατακραυγή δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα.
Η απόλυση αυτή σηματοδοτεί τον φόβο της εργοδοσίας για το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, φοβούνται τη φωνή των εργατών όταν αυτή ακουμπά τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά..!
Τρέμουν τα εργατικά ταξικά σωματεία που μάχονται καθημερινά με τους εργαζόμενους στο πλάι τους και δεν είναι τσιράκια των εργοδοτών.
Πριν από κάθε μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, χτυπάνε πρώτα τους πρωτοπόρους αγωνιστές, γι’ αυτό θα πρέπει και η αντίδραση των εργαζομένων και των συνδικάτων να είναι οργανωμένη, συλλογική και ανυποχώρητη..!
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, με τον δικό μας ιδρώτα κερδίζουν εκατομμύρια, δίνοντας μας μισθούς πείνας, εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας.
Χτυπούν τα ταξικά συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, για να μπορέσουν ανενόχλητοι στην συνέχεια να επιτεθούν στα δικαιώματά μας. Δεν θα τους αφήσουμε, χωρίς εμάς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, τίποτα δεν παράγεται χωρίς τον δικό μας μόχθο. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, με τα χέρια και το μυαλό μας».
Είναι ώρα ευθύνης , είναι η ώρα εκείνη που θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα σκύψουμε το κεφάλι στην επίθεση που μας ετοιμάζουν, ή θα αντεπιτεθούμε ενωμένοι, ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα για να κερδίσουμε όλα όσα μας ανήκουν..!
Να πάρουν τώρα πίσω την απόλυση του συναδέλφου.
Θα καταργήσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς τους νόμους.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω, η πολιτική των περιορισμένων δικαιωμάτων, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού δεν θα περάσει..!
Η Διοίκηση