Πατήσια – Βίντεο από την έκρηξη και τη φωτιά: Ο εγγονός εκσφενδονίστηκε από τον 4ο όροφο, η γιαγιά του απανθρακώθηκε

Ισοπεδώθηκε το διαμέρισμα του 4ου ορόφου της οδό Φολεγάνδρου στα Κάτω Πατήσια που χθες (02.08) τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Από την ισχυρή έκρηξη το διαμέρισμα γκρεμίστηκε ολοσχερώς, καταστρέφοντας ταυτόχρονα σχεδόν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά. Τραγικό θάνατο βρήκε η ηλικιωμένη γυναίκα, που βρέθηκε απανθρακωμένη από τους Πυροσβέστες και ο 35χρονος εγγονός της, που εκσφενδονίστηκε από το ωστικό κύμα πέφτοντας από τον 4ο όροφο πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο όπου και σκοτώθηκε.

 

 

Πατήσια έκρηξη

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διερευνά το περιστατικό, η έκρηξη ενδεχομένως προήλθε από μπουκάλα οικιακού υγραερίου. Το protothema.gr παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα μέσα από το διαμέρισμα που καταστράφηκε ολοσχερώς με τους γκρεμισμένος τοίχους τα σπασμένα πατώματα και τα σημάδια της φωτιάς που η πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει.

patisia-ekriksi__2_
patisia-ekriksi__3_

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την ισχυρή έκρηξη έχουν πέσει οι τοίχοι κι άλλων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας ενώ ζημιές υπέστησαν και τα απέναντι διαμερίσματα των όμορων πολυκατοικιών.

patisia-ekriksi__5_
patisia-ekriksi__6_
patisia-ekriksi__7_
patisia-ekriksi__8_
patisia-ekriksi__9_
patisia-ekriksi__10_
patisia-ekriksi__11_
patisia-ekriksi__12_
patisia-ekriksi__13_
patisia-ekriksi__14_
patisia-ekriksi__1_
patisia-ekriksi__15_