ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Δημιουργία σύγχρονου Πλανηταρίου στην πρώην Μαθητική Εστία – Θ’ αναδείξει ακόμα περισσότερο τον «Αρίσταρχο»

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρθηκε εκτενώς και στον επόμενο μεγάλο στόχο του Δήμου που θα έρθει ν’ αναδείξει ακόμα περισσότερο τον «Αρίσταρχο» και ο οποίος αφορά στη δημιουργία σύγχρονου Πλανηταρίου, στις εγκαταστάσεις της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, χάρη στη στενή συνεργασία Δήμου Καλαβρύτων, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας προχωρούν όλες οι διαδικασίες. Το έργο δε θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ απ’ την Περιφέρεια και για τον λόγο αυτό έκανε ειδική αναφορά και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.
Το Πλανητάριο Καλαβρύτων, όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που θα έχει τη δυνατότητα απ’ ευθείας σύνδεσης με δορυφόρο, μέσω του «Αρίσταρχου». Γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά τον επιστημονικό του χαρακτήρα και παράλληλα θ’ αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Το εγχείρημα δε υποστηρίζεται και απ’ την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.