(ΦΩΤΟ)-ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ: Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ερυθρά Γαία»


Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου ερυθρά Γαία παραλία λακκόπετρας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: την Τετάρτη 28/7 μία υπέροχη θεατρική παράσταση Από το “Αρμα θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ, το Σάββατο 31/7/2021 το πρωί ξεκίνησε η προετοιμασία προπόνηση των φιλοξενούμενων ιστιοπλοϊκών ομίλων: ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης ΝΟΘ και αθλητικός ιστιοπλοϊκός όμιλος Πατρών. “Ιάσων”. Επίσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας από τα σκουπίδια με τη βοήθεια των μικρών αθλητών καθώς και ημερίδα ενημέρωσης για το περιβάλλον με το Χριστόφορο Καπόπούλο πολιτικό μηχανικό και γεωλόγο μελετητή δημοσίων έργων στην παράκτια και γεωτεχνική μηχανική. Με Πλήθος ερωτήσεων και ιδεών οι παρευρισκόμενοι μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε αυτήν την τόσο χρήσιμη ενημέρωση.
Στη Συνέχεια πραγματοποιήθηκε το πολυ ενδιαφερον και Επικαιρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο ξενοδοχείο Ιonian Βeach.
Ο Σύλλογος “ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ” ευχαριστεί θερμά την περιφέρεια Δ.Ελλαδος, γιατί συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί το “Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών” με θέματα που αφορούν όλους! Πνιγμός και Τσιμπήματα (Θεωρία και πρακτική), στο οποίο Σεμινάριο συμμετείχαν οι εκλεκτοί :
Αναστάσιος Γιακουμής, Γενικός Ιατρός Δ/ντης Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας , Γεωργία Ακριβοπούλου Παιδίατρος, Γεώργιος Γραμματίκας Msc Νοσηλευτής και η Βασιλική Κολυπέρα Msc Επισκέπτρια Υγείας.
Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τους SANTA MAURA στο χωρο TERRA ROSSA της παραλίας Λακκόπετρας όπου γέμισε με χρώματα φως και μουσική με τους τραγουδιστάδες της αγάπης οι κανταδόροι με 20μελή χορωδία τραγούδησαν και μετέφεραν το κοινό με νοσταλγία σε άλλες εποχές.
Την Κυριακή 1 Αυγούστου το πρωί ,μετά την συνέχεια του σεμιναρίου πρώτων βοηθειών ,κυριολεκτικά
“Ανοίξαμε Πάνια στη θάλασσα ανοίξαμε πανιά για την Ελευθερία”. Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ιστιοπλοϊκές επιδείξεις Παίδων των Φίλοξενουμενων Ναυτικών ομίλων και το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό δημιουργώντας αισιοδοξία και ελπίδα για την Ελλάδα του αύριο. Επιβραβεύτηκε η προσπάθεια όλων των μικρών αθλητών και των ομιλων , προπονητών σε κλίμα κεφιού και συγκίνησης. Το ραντεβού ανανεώθηκε και όλοι παρέλαβαν δώρα και αναμνηστικα.
Την Δευτέρα 2/8/2021 ο “δια γυμνού οφθαλμού “κινητός κινηματογράφος περιμένει στο χώρο του terra rossa παραλίας λακκόπετρας το βράδυ στις 9:45 με μία καταπληκτική προβολή.” Ο αδερφός μου κυνηγάει τους δεινόσαυρους” που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αχαΐα συνεργασία με το σύλλογο τέχνης και πολιτισμού και το παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Αθήνας.
Το πρόγραμμα του συλλόγου παραλίας λακκόπετρας Ερυθρά Γαία για μία ακόμα χρονιά αποδεικνύεται όχι μόνο πλούσιο αλλά και ρεαλιστικά αναγκαίο ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.
Ευχαριστήριο για την στήριξη και την βοήθεια τους ,απεύθυναν προς την περιφέρεια Δυτ.Ελλαδας και τον Κο Μπονάνο η Πρόεδρος Σοφία Πανιτσα και η Γραμματέας του Συλλόγου Σανυ Πέττα .
Τον συντονισμό των εκδηλώσεων και του προγράμματος είχε η Βιβή Λουκοπούλου.