Το σπιράλ στα μετώπισθεν

Την ώρα που η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους και το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, στην πρώτη γραμμή του μετώπου των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή μας, ενισχύοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία του λαού, το ΣΠΙΡΑΛ από τα μετόπισθεν απολαμβάνοντας την ασφάλεια και τη δροσιά της παραλίας ή του κλιματιζόμενου καναπέ του προβαίνει σε μια ακόμη αθλιότητα.
Επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή, κάνοντας μικροπολιτική στα αποκαΐδια, γιατί απαιτεί από την Κυβέρνηση την ενίσχυση της Πυροσβεστικής με σύγχρονα μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση καθώς και την ενίσχυση του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση.
Αναδεικνύεται ως η κατεξοχήν πολιτική συστημική δύναμη, παρότι παρουσιάζεται ως τάχα ακομμάτιστο και απολίτικο σχήμα, που υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Ζητά ευθύνες από τη Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ο Δήμος και οι εργαζόμενοί του, πράγμα που το αναγνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Οι κύριοι αυτοί ζώντας πάρα πολύ μακριά από την πραγματικότητα και από τα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας, αρνούνται να αποδεχτούν ότι οι τόσες πολλές πυρκαγιές δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά είναι σχέδιο επιτήδειων που στόχο έχουν να αποκομίσουν οφέλη πάνω στις καμένες εκτάσεις.
Το μίσος που τρέφουν για τη Δημοτική Αρχή και το έργο που αυτή κάνει για τους δημότες, μαζί με την αγωνία τους για προβολή τους οδηγεί σε κινήσεις που καταδεικνύουν ακόμη περισσότερο την έλλειψη σοβαρότητας που τους διακρίνει.
Τους αφήνουμε να ψάχνουν για παραταξιακά «κέρδη» μέσα στις στάχτες και να συνεχίζουν να εκτίθενται, αφού αυτό θέλουν άλλωστε, στα μάτια του πατραϊκού λαού.