Κούβα: Νέα αρνητικά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων – Εγκυος και παιδί ανάμεσα στους νεκρούς


Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ρεκόρ 87 θανάτων ασθενών με την COVID-19 και 9.747 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 2.845 νεκρούς επί συνόλου 394.343 μολύνσεων.

Ανάμεσα στα θύματα των προηγούμενων 24 ωρών ήταν έγκυος και παιδί 12 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Κούβα κατέγραψε τον Ιούλιο τους χειρότερους αριθμούς από την εκδήλωση της πανδημίας, με 1.533 θανάτους και 200.398 μολύνσεις.

«Αυτή δεν είναι η ίδια πανδημία που αντιμετωπίζαμε πέρυσι», συνόψισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

«Δραματική» η αύξηση
Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε πρόσφατα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα.

Πάντως, παρά την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Εμβολιασμοί
Ως χθες, το 34,2% του πληθυσμού της Κούβας (συνολικά 11,3 εκατ.) είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2 για την COVID-19 στο πλαίσιο του προγράμματος ανοσοποίησης.

Η κυβέρνηση ελπίζει να έχει εμβολιαστεί το 70% μέσα στον Αύγουστο.