ΗΠΑ: Πράκτορας FBI χρησιμοποιούσε «προκλητικές» φωτογραφίες συναδέλφου του σε μυστική επιχείρηση

Με πειθαρχικά μέτρα απειλείται ένας πράκτορας του FBI αφού η έρευνα μιας εσωτερικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι φέρεται να ζήτησε από μια γυναίκα συνάδελφό του να του δώσει «προκλητικές» φωτογραφίες της, τις οποίες χρησιμοποίησε ως δόλωμα σε μια μυστική επιχείρηση εναντίον διακινητών ανθρώπων.

Σε ένα υπόμνημά του σήμερα, ο Γενικός Επιθεωρητής του υπουργείου, Μάικλ Χόροβιτς, ανέφερε ότι το γραφείο του ανακάλυψε ότι η συμπεριφορά του πράκτορα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό: υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες, σε μυστικές επιχειρήσεις, πράκτορες ζήτησαν από γυναίκες συναδέλφους τους να υποδυθούν ανήλικα παιδιά ή εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ.

Μολονότι τα πρόσωπά τους ήταν θολωμένα και εμφανίζονταν ντυμένες, ο Χόροβιτς πρόσθεσε ότι οι γυναίκες, φωτογραφίες των οποίων χρησιμοποιήθηκαν, δεν εργάζονταν επισήμως σε μυστικές επιχειρήσεις.

Ο εν λόγω πράκτορας δεν έλαβε ποτέ τη γραπτή συγκατάθεση των γυναικών αυτών, αντιθέτως τις συμβούλευσε «να μην το πουν πουθενά, ούτε στους προϊσταμένους τους».

Ο Χόροβιτς επισήμανε ότι η στάση αυτή θα μπορούσε να έχει δυνητικά αρνητικές συνέπειες για τις γυναίκες, καθώς με την ανάρτηση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο μπορεί να κινδυνεύσουν να γίνουν «θύματα ποινικών αδικημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ