Yeni Safak: Νεκρός Τούρκος στον Έβρο από ελληνικά πυρά-Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Ένας 43χρονος Τούρκος πολίτης ονόματι Mehmet Durgun, φέρεται να έπεσε νεκρός από σφαίρα στην περιοχή της Edirne κοντά στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η σφαίρα προήλθε από την ελληνική πλευρά.

 

Yeni Safak: Νεκρός Τούρκος στον Έβρο από ελληνικά πυρά-Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΥΠΕΞ

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού ΜΜΕ, το θύμα βρισκόταν στην περιοχή μαζί με έναν συγχωριανό του όταν δέχθηκε τη σφαίρα στο πρόσωπο, χάνοντας τη ζωή τους άμεσα.

Όπως διακινεί η τουρκική πλευρά, ο θανάσιμος πυροβολισμός καθώς και άλλοι τρεις που ακολούθησαν σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται άτομα που ζουν στην περιοχή, προήλθαν από την ελληνική πλευρά. Το περιστατικό έλαβε τόπο κοντά στο χωριό Adasarhanlı, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ποτάμι του Έβρου.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak έρευνα για το περιστατικό διενεργούν οι πολιτικές και οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

ΥΠΕΞ: Κατηγορηματική διάψευση

Με ανακοίνωση του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας. Παράλληλα η Αθήνα καλεί την Άγκυρα να φυλά τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών.

Αναλυτικά το ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

“Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση”.