Φρίκη στη Σκιάθο: 20χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 4 άνδρες

Τον βιασμό της από μία παρέα Ελλήνων κατάγγειλε μία νεαρή γυναίκα, που βρίσκεται στη Σκιάθο για διακοπές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, που κατάγεται από την Αυστρία, προχθές το βράδυ βρισκόταν σε ένα μπαρ του νησιού και διασκέδαζε με Έλληνες. Ωστόσο σύμφωνα με την τουρίστρια, ηλικίας 20, η διασκέδαση είχε άσχημη εξέλιξη. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι η ίδια βρέθηκε με τη θέλησή της στο διαμέρισμα του ενός 27χρονου.

Ωστόσο ξαφνικά και χωρίς να το περιμένει, εμφανίστηκαν και οι άλλοι τρεις. Έτσι, η ίδια κατάγγειλε ότι η παρέα των τεσσάρων Ελλήνων, που επίσης βρίσκονται στο νησί για διακοπές τη βίασαν ομαδικά.

Η γυναίκα μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και κατάγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από τους τέσσερις άνδρες ηλικίας 30, 28, 26, 27. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες της «Θεσσαλίας» αρνούνται ότι βίασαν τη νεαρή κοπέλα από την Αυστρία και υποστηρίζουν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της, αλλά με τη δική της θέληση. Για το περιστατικό αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σήμερα από την Αστυνομία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, αφού το αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 336): Όποιος µε σωµατική βία ή µε απειλή σοβαρού και άµεσου κινδύνου ζωής ή σωµατικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, τιµωρείται µε κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας µε αυτήν πράξεις. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιµωρείται µε κάθειρξη έως δέκα (10) έτη. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως (δεν απαιτείται μήνυση για την έναρξή της), αλλά αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη, ο εισαγγελέας μπορεί να απόσχει οριστικά από την ποινική δίωξη. Η παραγραφή του ανωτέρω αδικήματος επέρχεται 15 χρόνια μετά την πράξη, αν δεν έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, διαφορετικά, αν έχει εκκινήσει η ποινική διαδικασία, στα 20 χρόνια.

Πηγή: e-thessalia.gr