Σοκ στα Ιωάννινα: Έκρυψε σε μπαούλο την νεκρή θεία του για να παίρνει την σύνταξή της

Ρεπορτάζ Άννα Μαρούλη

Πέθανε τον Μάιο. Δεν το είπε σε κανέναν. Την έκρυψε σε μπαούλο. Το στεγανοποίησε με κόλλα για πλακάκια. Ήθελε να παίρνει την σύνταξη της.

Την λύση στο γρίφο αυτής της μακάβριας ιστορίας αναζητούν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Το πτώμα ανήκει σε μια 69χρονη. Ωστόσο αυτό που έχει σοκάρει είναι το γεγονός πως συνελήφθη σήμερα (31-07-2021) και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ίδιος ο ανιψιός της που συγκατοικούσε μαζί της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Skaigr ο 55χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η θεία του πέθανε από φυσικά αίτια και ότι την έκρυψε για να παίρνει την σύνταξη της.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, διερευνώντας πληροφορίες ότι η 69χρονη είχε καιρό να θεαθεί στο χωριό των Ιωαννίνων όπου κατοικούσε, πραγματοποίησαν χθες (30-07-2021) το πρωί έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε το πτώμα της σε μπαούλο στο χώρο του υπογείου με σακούλες, κουβέρτες και ήταν σφραγισμένο με κόλλα πλακιδίων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν στο Skaigr οτι ο ιατροδικαστής δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιορίσει την αιτία θανάτου της. Διερευνάται αν προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή από φυσικά αίτια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του  ο θάνατος της προσδιορίζεται χρονικά δύο με τρείς μήνες πριν τον εντοπισμό της.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του ανιψιού, ενώ μετά την υποβολή της στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επιπλέον χθες (30-07-2021) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, διότι κατά τη διεξαχθείσα έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε με την ημεδαπή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (34) ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διεξήγαγε την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.