Χρυσοχοϊδης για κύμα καύσωνα: Έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και νερού – Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων

Το σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα και του ενδεχόμενου πυρκαγιών παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός ανέφερε πως σε πλήρη ετοιμότητα  είναι η πυροσβεστική με το σχέδιο Ιόλαος σε περίπτωση εκδήλωσης πυργκαγιάς, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται εταιρίες και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος και ύδρευσης.

«Θα υπάρξουν μεικτές περιπολίες, τα εναέρια μέσα θα επιτηρούν όλες της ημέρες και τις ώρες. Στη «μάχη» μπαίνει και η Αστυνομία η οποία θα κάνει συνεχείς περιπολίες σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύστημα υγείας έχει τεθεί σε ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός κάλεσε μην χρησιμοποιούμε την λωρίδα έκτακτης ανάγκης γιατί η ΛΕΑ σώζει ζωές

Για την προστασίας των ευπαθών ομάδων θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τους εργαζομένους από το υπουργείο Εργασίας.

«Πρέπει να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Είναι κρίσιμο δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να φέρει σε δυσκολία τον εαυτό μας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.