Απώλειες για τα futures της Wall Street

Απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street λίγο πριν την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, με τον τεχνολογικό κλάδο στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Amazon.com.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 86 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 27,55 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κατρακυλούν κατά 169,25 μονάδες.

Η ανησυχία από την άσχημη επιδημιολογική εικόνα σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο, οδηγώντας σε εκτεταμένες απώλειες τα κινεζικά χρηματιστήρια και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο μεταξύ, ο κλάδος της τεχνολογίας αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των πιέσεων μετά την ανακοίνωση από την Amazon.com αποτελεσμάτων που έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου εμφανίστηκε παράλληλα επιφυλακτικός για το επόμενο τρίμηνο, σε μια ένδειξη ότι περιμένει η επιβράδυνση στο e-commerce να συνεχιστεί.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron και τον γίγαντα των βαρέων μηχανημάτων Caterpillar να ξεχωρίζουν σήμερα..

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ το προσωπικό εισόδημα σημείωσε μικρή άνοδο 0,1%, ανακάμπτοντας μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,6% στις καταναλωτικές δαπάνες και πτώση 0,4% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους ο δείκτης σημείωσε άλμα 4%.