ΑΙΓΙΟ: Παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Κ. Καλαμίδα – Η επιστολή – Η απάντηση του δημάρχου Δ.Καλογερόπουλου

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και των υπολοίπων Επιτροπών του Δήμου που συμμετείχα, σήμερα 30 Ιουλίου 2021. Οι λόγοι της καθυστέρησης της παραίτησης αυτής οφείλονται στην τακτοποίηση κάποιων εκκρεμοτήτων του Δήμου μας αναφορικά με τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, πάγιας προκαταβολής Προέδρων Κοινοτήτων και διάφορες άλλες λογιστικές κινήσεις.
Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου προς τον κ. Δήμαρχο, η οποία έχει ως εξής:
«κ. Δήμαρχε,
θα ήθελα να σας εκφράσω πως λόγοι αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω τη συνεργασία μας.

Ως εκ τούτου επιθυμώ να δεχτείτε δια της παρούσης επιστολής την παραίτησή μου, τόσο από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, όσο και από τις Επιτροπές που συμμετέχω.

Θα ακολουθήσω ως οφείλω την εντολή της Λαϊκής ετυμηγορίας, παραμένοντας και εκπληρώνοντας τα καθήκοντα μου ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης σας στα δημοτικά έδρανα.

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου δημοκρατικά, εκφράζοντας την αλήθεια, το αίσθημα δικαίου και πάνω απ΄όλα την αρχή της νομιμότητας και όχι σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν κατ΄επίφαση για μικροπολιτικά τους συμφέροντα».

Αποχωρώντας από τη θέση αυτή, πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα. Ευελπιστώ ότι φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών τους. Έχοντας αποκομίσει, κατά κάποιο τρόπο, την τεχνοκρατική αντίληψη επί των δημοτικών θεμάτων, θα συνεχίσω να προσφέρω στους δημότες μας πάντοτε εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων μου, προωθώντας θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συμβάλλοντας στο δημόσιο όφελος του τόπου μας.

Ας με καταλάβουν αυτοί που γνωρίζουν το τι συμβαίνει και το πως εγώ, ως χαρακτήρας, λειτουργώ. Δεν με ενδιαφέρει μόνο το ΤΙ πράττουμε, αλλά και ΠΩΣ ΤΟ πράττουμε.
Αυτό είναι η επιτομή της Αξιολόγησης!!

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Καλαμίδας
Δημοτικός Σύμβουλος

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κύριε Καλαμίδα,
Η παραίτησή σας γίνεται δεκτή. Σας ευχαριστώ για την διευκόλυνση και την μέχρι τώρα
συνεργασία.
Σας εύχομαι ότι καλύτερο.
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας
Δημήτρης Καλογερόπουλος