(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Κάρβουνο» σπίτια και μεγάλη μάχη των Πυροσβεστών από γης και αέρος να σώσουν περιουσίες – Φόβοι από συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ελεκίστρα – Α. Σούλι

Τουλάχιστον 4 σπίτια στο Ανω Σούλι παραδόθηκαν στις φλόγες κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ελεκίστρα Πατρών και γρήγορα εξαπλώθηκε, λόγω των δυνατών ανέμων σε κατοικημένες περιοχές.

Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σουλίου με τις ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν να τιθασεύσουν και να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά πέρασε την περιμετρική οδό της Πάτρας με την κυκλοφορία των οχημάτων να διακόπτεται.

Οι φλόγες κατευθύνονταν στον Ριγανόκαμπο, όπου εκκενώθηκε ο καταυλισμός των Ρομά.
Η κρισιμότητα της κατάστασης έκρινε αναγκαία την αποχώρηση πτητικών και επίγειων δυνάμεων από τη δασική πυρκαγιά της Δροσιάς Ερυμάνθου προς ενίσχυση εκείνων που επιχειρούσαν στην Πάτρα.

Εβδομήντα πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα μετείχαν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ για ακόμα μια φορά καθοριστικής σημασίας για την αναχαίτιση της φωτιάς, αποδείχθηκε η συνδρομή των συνολικά 8 αεροσκαφών. Με συνεχείς ρίψεις νερού συνέβαλαν σημαντικά στο έργο των επίγειων δυνάμεων.

Κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή, ωστόσο ήταν συνεχείς οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονταν στις καμένες εκτάσεις με τα αεροσκάφη να επιχειρούν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Επικεφαλής της επιχείρησης, ήταν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, πύραρχος Λουκάς Μούτσελος.