Ολυμπιακοί Αγώνες – Ισπανία – Αργεντινή 81-71: Οι «Ρόχας» του Ρούμπιο έκαναν το 2/2

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρίκι Ρούμπιο, σε δύσκολη θέση πλέον οι Αργεντίνοι

Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-0 χάρη σε συνεχόμενους πόντους του «ζεστού» Λαπροβίτολα. Στη συνέχεια πάντως οι Ισπανοί αντέδρασαν, με μπροστάρη τον… ορεξάτο Ρίκι Ρούμπιο, κι ισορρόπησαν τα δεδομένα του ματς.

Η Αργεντινή παρά το καλό πρώτο δεκάλεπτο (προβάδισμα με 25-20), έπεσε αισθητά σε εκείνο που ακολούθησε, με την ισπανική ομάδα να την κρατά χαμηλά στο σκοράρισμα (μόλις 9 πόντοι στην δεύτερη περίοδο). Η υπεροχή της «Ρόχα» ήταν πλέον αισθητή, με το ημίχρονο να κλείνει με 40-34 υπέρ της.

Στην επανάληψη, ο Ρούμπιο συνέχισε να εντυπωσιάζει, «κουβαλώντας» την ομάδα του, με την εικόνα του αγώνα να μην διαφοροποιείται ιδιαίτερα. Οι Ισπανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί κι ουσιαστικοί, προστάτευαν τις υπέρ τους διαφορές, αν κι ένα γκολ-φάουλ του Μπρουσίνο στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου έριξε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην καθοριστική περίοδο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί όχι μόνο δεν επέτρεψαν στην Αργεντινή να κάνει το… comeback, αντιθέτως συντήρησαν το προβάδισμα τους χωρίς προβλήματα κι έφτασαν σχετικά άνετα στην κατάκτηση του δεύτερου ροζ φύλλου τους σε ισάριθμα ματς στο τουρνουά.

Για τους νικητές, MVP ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο) με μια all-around εμφάνιση, ενώ μια πεντάδα παικτών προσέφερε από 8 πόντους και πάνω (Γιουλ 10, Γκασόλ και Κλαβέρ από 9, Ερνανγκόμεθ και Ρούντι από 8), τονίζοντας τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας του Σέτζιο Σκαριόλο.

Από την πλευρά των ηττημένων, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Νίκο Λαπροβίτολα (27 πόντους, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ) μαζί με τον αειθαλή Σκόλα (13 πόντοι, 2 ριμπάουντ), με τους υπόλοιπους σταρ της ομάδας (Καμπάτσο 3/10 σουτ, Βιλντόσα 2/6 σουτ, Ντεκ 1/8 σουτ) να είναι άστοχοι και να κινούνται σε… ρηχά νερά .

Η Αργεντινή πλέον έχει την πίεση του αποτελέσματος καθώς χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Ιαπωνία, προκειμένου να έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Ισπανία στην αυλαία του ομίλου θα «παλέψει» με την Σλοβενία για την πρώτη θέση.

Πηγή: gazzetta.gr