Κρήτη: Γιαγιά 100 χρονών εμβολιάζεται και στέλνει δυνατό μήνυμα – «Δεν θέλω να πεθάνω μόνη στο νοσοκομείο»

Η Χρυσούλα Μανούσου είναι μία γιαγιά ετών 100 από το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πρωί της Τετάρτης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της κατά της covid-19 και ήταν ιδιαίτερη χαρούμενη.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο τη συνόδευσε ο εγγονός της οποίος όταν έδωσε τα στοιχεία της στο γιατρό γύρισε και του είπε έχετε κάνει λάθος. Εδώ αναφέρει ότι είναι γεννηθείς το 1921.

Στην απάντηση ότι τα στοιχεία είναι σωστά και ότι η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι στο αυτοκίνητο και περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά της ο γιατρός και η νοσηλεύτρια προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν.

Πήγαν οι ίδιοι στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην ταλαιπωρούν τη γιαγιά που αν και 100 ετών αυτοεξυπηρετείται και έχει διαύγεια πνεύματος.

Το συγκινητικό μήνυμα της γιαγιάς

«Γιαγιά φοβάσαι μήπως κολλήσεις κορωνοϊό και πεθάνεις;» τη ρώτησαν.

Η απάντηση της γιαγιάς ήταν αποστομωτική.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, μάλλον αυτός με φοβάται. Απλά θέλω όπως έζησα όλη μου την ζωή με παιδιά εγγόνια και δισέγγονα γύρω μου έτσι και να πεθάνω και όχι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη!!!!».

 Το μυστικό της μακροζωίας της

Η κυρία Μανούσου έχει 3 εγγόνια 3 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο. Όπως μάλιστα αναφέρει ο εγγονός της Κώστας Κουναλάκης, βλέπει τηλεόραση και διαβάζει χωρίς γυαλιά. Δεν έχει προβλήματα υγείας εκτός μόνο, ότι θυμάται τους κοντινούς συγγενείς.

Από διατροφή η αιωνόβια Ηρακλειώτισσα έτρωγε και τρώει τα πάντα. Δεν είχε ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός του ότι δεν κάπνιζε και δεν έπινε.