Τσεχία – Γαλλία 77-97: Επιθετικό κρεσέντο Φουρνιέ-Ντε Κολό και 2/2 για τους Γάλλους

Η Γαλλία δε συνάντησε προβλήματα απέναντι στη Τσεχία την οποία κέρδισε με 97-77, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον πρώτο όμιλο του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων – Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ντε Κολό και Φουρνιέ

Μια… άνασα από την οκτάδα βρίσκεται η Γαλλία, η οποία «καθάρισε» δίχως δυσκολίες τη Τσεχία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για αρκετά λεπτά, με τους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς πίσω από τα 6.75 μέτρα Τσέχους να αιφνιδιάζουν την Γαλλία (8/10 τρίποντα) στην εναρκτήρια περίοδο (28-22). Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως το ποιοτικό χάσμα των δύο ομάδων έγινε αισθητό, με τους παίκτες του Βενσάν Κολέ να ανεβάζουν στροφές, να παίζουν καλύτερη άμυνα και να καταφέρνουν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 51-40.

Στην επανάληψη η Γαλλία συνέχισε στο ίδιο τέμπο κι η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες άνοιξε σε απαγορευτικά επίπεδα για τους Τσέχους. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την παρέα των κεφάτων Ντε Κολό και Φουρνιέ να μπαίνει στο παρκέ με ένα υπέρ της +21. Η Γαλλία απλώς υπερασπίστηκε και συντήρησε το αβαντάζ που είχε εξασφαλίσει στο σκορ, με τα τελευταία λεπτά να είναι επί της ουσίας διαδικαστικού χαρακτήρα.

Το μοναδικό «μελανό» σημείο που έφερε αναστάτωση στους Γάλλους ήταν πως περίπου πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, αποχώρησε από το παρκέ με πόνους στον ώμο ο Μουσταφά Φαλ και στη συνέχεια του τοποθετήθηκε πάγος στο σημείο.

Από πλευράς νικητών, όπου διακρίθηκαν σχεδόν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, ξεχώρισαν περισσότεροι οι Φουρνιέ (21 πόντους, 3 ασίστ), Ντε Κολό (17 πόντους, 8 ασίστ) και Πουαρίε (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Όσο για τους Τσέχους, ο Γιαν Βέσελι (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τον Οντρέι Μπάλβιν (18 πόντοι, 8 ασίστ) να ακολουθεί.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 40-51, 56-77, 77-97

Η κατάταξη στον πρώτο όμιλο

1. Γαλλία 2-0

2. ΗΠΑ 1-1

3. Τσεχία 1-1

4. Ιράν 0-2

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

cz22
cz

Πηγή: gazzetta.gr