Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά που «χτυπούσαν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων


Ποινές από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 11 από τα 14 άτομα – Η βαρύτερη ποινή των πέντε ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας

Ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε έτη μοίρασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 11 από τα 14 άτομα που αποτελούσαν τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν στη Φυλακή, ενώ ένας ακόμη εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση του μακροσκελούς κατηγορητηρίου που περιελάμβανε, πέντε  κλοπές και μία απόπειρα κλοπής ΑΤΜ τραπεζών, εφτά κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, 17 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων, κλοπή χαλκού και κλοπή από σπίτι.

Η βαρύτερη ποινή των πέντε ετών επιβλήθηκε σε 24χρονο που έχει προφυλακιστεί και φέρεται υπεύθυνος για τη σύσταση της συμμορίας, η έφεση του οποίου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης, για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας εφαρμόστηκε ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης για τέσσερα μέλη της συμμορίας (26 έως 38 ετών) στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών, που εκτίουν ήδη, αφού είχαν προφυλακιστεί, σε φυλακές της χώρας.

Από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ένας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δύο με τρία έτη, δύο με 40 μήνες και ένας με 34 μήνες με την έφεσή τους όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Επίσης δύο ακόμη άτομα, κάτοικοι Ανθήλης και Τυρνάβου αντίστοιχα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.