ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Συνεδρίαση του «Συντονιστικού» Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας

Συνεδρίαση Συντονιστικού για μέτρα αντιμετώπισης πιθανών πυρκαγιών
Συνεδρίασε σήμερα (28/7) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαϊας.
Οι υψηλές θρμοκρασίες των τελευταίων ημερών και οι αυξημένοι κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιών οδήγησε το Συντονιστικό όργανο στη λάηψη των παρακάτω αποφάσεων.
1.Ετοιμότητα Προσωπικού και Μέσων (4 οχήματα και 2 υδροφόρες)
2.Επιστολή στους προέδρους για περιπολίες στις Κοινότητες τους με ετοιμότητα εξοπλισμού τρακτέρ, βυτίων, φρέζες κλπ. για άμεση επέμβαση αν χρειαστεί.
3.Καταγραφή (λίστα) των ατόμων ΑμΕΑ και ατόμων με κινητικά προβλήματα ανα οικισμό για την γρήγορη μετακίνηση τους εφόσον αυτό χρειαστεί.
4.Μελέτη του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ και εφαρμογή του αν απαιτηθεί – Άμεση ενημέρωση για την περίπτωση εκκένωσης του πληθυσμού .
5.Συνεχής επαγρύπνηση των προέδρων και ομάδων πυρασφάλειας ,
6.Συνεχείς περιπολίες και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για έγκαιρο εντοπισμό τυχών φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιάς.
7.Υπενθύμιση για απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης και για λόγο.
8.Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και η Δ/ντρια της Δ/νσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος να έρθουν σε επαφή με εργολάβους που διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα ώστε να είναι σε ετοιμότητα .
9.Σε κατάσταση ετοιμότητας τίθεται το λεωφορείο του Δήμου και επικοινωνία με το ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ για την διάθεση οχημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και ανάγκης εκκένωσης οικισμού ή οικισμών.
10.Συνεχής επικοινωνία του Δήμου και των υπηρεσιών του με την Π.Υ. την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, τις εθελοντικές οργανώσεις ΣΕΔΙΠ και ΑΡΙΑ καθώς και τους πρόεδρους των Κοινοτήτων.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς και πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κ. Ταπεινός, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτηρία Φελούκα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ. Μπαλτάς και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λεχαινών Ν. Φωτόπουλος.