Η τοποθέτησή μου για τη μετάλλαξη «Δ»

Ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, Περικλής Νταβλούρος έστειλε το μήνυμά του. Το ένα σκέλος του μηνύματος αμιγώς ιατρικό-επιστημονικό, το άλλο σκέλος του μηνύματος ιδιαίτερα αυστηρό –και απολύτως δικαιολογημένα. Είναι μήνυμα με έντονη τη σφραγίδα Νταβλούρου, ο οποίος σε τέτοια θέματα ούτε αστειεύεται, ούτε μασάει τα λόγια του, ούτε στρογγυλεύει τις γωνίες…
Αποδέκτες απ’ τη μια το σύνολο του πληθυσμού, αφού για όλους χτυπάει η καμπάνα της μετάλλαξης Δ, απ’ την άλλη συγκεκριμένοι υγειονομικοί που πάνε να το παίξουν είτε ήρωες είτε καουμπόηδες!
Η τοποθέτησή του για τη μετάλλαξη «Δ»
-Η μετάλλαξη Δ είναι πιο μεταδοτική. Η επικράτηση θα είναι πολύ πιο σύντομα και σε μεγάλη έκταση…
-Οι μη εμβολιασμένοι βρίσκονται σε κίνδυνο και κυρίως οι νέοι (είτε γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί η «Δ» προτιμά νεότερους).
-Η «Δ» μπορεί να οδηγήσει σε τοπικές εστίες υπερ-επιδημίας. Δηλαδή αν π.χ. σε μια περιοχή υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών και στις γύρω περιοχές υψηλό, στην περιοχή αυτή θα γίνει χαμός… Ετσι θα δούμε να ανάβουν «κόκκινες» χώρες, ή περιοχές μέσα σε μια χώρα ανάλογα με τα παραπάνω.
-Ο εμβολιασμός συνιστά την καλύτερη προστασία από τη «Δ». Μην ξεχνάμε ότι και εμβολιασμένοι θα νοσήσουν βαριά, απλά θα είναι λίγοι.
-Κλείστε τα αφτιά σας σε σαλτιμπάγκους και κανάγιες του διαδικτύου που μας φλομώνουν στις παπάτζες…
-Και κάτι ακόμα, επειδή γίνεται πολλή κουβέντα περί «υποχρεωτικότητας» και άλλα «δημοκρατικά δικαιώματα». Τουλάχιστον ιατρός και/ή νοσηλευτής/τρια που διασπείρει παπάτζες για το εμβόλιο κόντρα σε κάθε επιστημονική απόδειξη, παρασύροντας έτσι και τους απλούς πολίτες, πρέπει να αποστέλλεται πακέτο στα γκούλαγκ χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ας αρχίσουμε με αυτό… Θα εκπλαγείτε με το πόσοι είναι…!!!».