ΑΚΡΑΤΑ: Η Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρου Γεωργόπουλου» στην παραλία Συλιβαινιωτίκων

 

H Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρου Γεωργόπουλου» παρουσιάζει τις «Λαϊκές Περιπλανήσεις», τιμής ένεκεν στην μνήμη του Θεόδωρου Γεωργόπουλου, την Τρίτη 27 Ιουλίου, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων στη Δημοτική Ενότητα Ακράτας.
Πρόκειται για ένα «κολλάζ» λαϊκών τραγουδιών, με «χρυσές» επιτυχίες, που αποτελούν παρακαταθήκη της ελληνικής μουσικής.
Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος είχε όνειρο ζωής να πραγματοποιήσει συναυλία στο συγκεκριμένο μέρος, αφού το αγαπούσε ιδιαίτερα και εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του. Τώρα οι μαθητές του αλλά και οι συνάδελφοι του θα κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» έχει στο βιογραφικό της σπουδαίες εμφανίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μέσω αυτής οι ελληνικές νότες και η ελληνική μουσική ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο και έφτασαν μέχρι και την Αφρική.
Ο Θόδωρος Γεωργόπουλος είχε για πολλά χρόνια δουλέψει ως μουσικός σε πολλά γνωστά κέντρα διασκέδασης της περιοχής και όχι μόνο. Την τελευταία 10ετία όμως κυρίαρχο μέλημα του ήταν η σχολή του και η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» που αποτελούσε κι αποτελεί ένα έξοχο φυτώριο νέων, ταλαντούχων μουσικών.
Μέσα από την δραστηριότητα της Ορχήστρας επιθυμούσε να παραμείνει στο επίκεντρο η δυναμική και η απήχηση των έργων που έχουν μεγαλώσει γενεές σε πείσμα ενάντια στα σημεία των καιρών, που κατακλύζουν βίαια την καθημερινότητα μας και προσπαθούν να αλλοιώσουν την αισθητική μας.
Ερμηνευτές: Δημήτρης Δημόπουλος, Μαρία Μητρούλια, Στέφανος Μικρώνης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παντελής Παρίσης.
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.