ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» – Η ατζέντα των εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΠΑ

 

Συνεχίζονται, με επιτυχία, οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», που περιλαμβάνουν πολλά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αιγιαλείας.
Για την εβδομάδα 26/7 έως 1/8 το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, συναυλίες στην παραλία Συλιβαινιωτίκων και στα Ψηλαλώνια, έκθεση φωτογραφίας στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου αλλά και κινηματογραφικές προβολές στην Παρασκευή και το Λόγγο.
Να επισημανθεί ότι το υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» θα λειτουργήσει ως μικτός χώρος, αποκλειστικά για καθήμενους, με πληρότητα 70%, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τήρηση αποστάσεων και χωρίς διάλειμμα.

Η πολιτιστική ατζέντα από 26/7 έως 1/8

Δευτέρα 26 Ιουλίου
Έκθεση φωτογραφίας «λιμάνι έξοδος 6»
Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Την έκθεση φωτογραφίας του Αιγιώτη φωτογράφου Σωτήρη Δημόπουλου με τίτλο «λιμάνι έξοδος 6», που είναι αφιερωμένη στο λιμάνι του Αιγίου, θα φιλοξενήσει το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από τις 26 Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου.
Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 26 Ιουλίου. Έως την Κυριακή 8 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Δευτέρα και Τρίτη 26-27 Ιουλίου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, Θεατρική παράσταση
Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) παρουσιάζει την πασίγνωστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη.
Ώρα έναρξης: 21:30.

Τρίτη 27 Ιουλίου
Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θ. Γεωργόπουλου», συναυλία
Παραλία Συλιβαινιωτίκων
H Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρου Γεωργόπουλου» παρουσιάζει τις «Λαϊκές Περιπλανήσεις», τιμής ένεκεν στην μνήμη του Θεόδωρου Γεωργόπουλου. Πρόκειται για ένα «κολλάζ» λαϊκών τραγουδιών, με «χρυσές» επιτυχίες, που αποτελούν παρακαταθήκη της ελληνικής μουσικής. Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 28 Ιουλίου
5ο Θairος Film Festival
Λόγγος
Το κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων», θα φιλοξενήσει την γαλλική ταινία «Ιστορίες του Καλοκαιριού» (1996) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Οι «Ιστορίες του καλοκαιριού» είναι ένας ανάλαφρος ύμνος στη νεότητα, τις αντιφάσεις και τις αβεβαιότητες της. Αν και βρισκόμενος στη έβδομη δεκαετία της ζωής του, όταν γύρισε την ταινία, ο Rohmer εμφανίζει μια αναπάντεχη κατανόηση της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς των νέων.
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Με την υποστήριξη του διακρατικoύ προγράμματος Interreg FAME Road V-A Greece-Italy 2014-2020 και σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.
Ώρα έναρξης: 21:30.

*Από την παραγωγή ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Ιουλίου θεατρική παράσταση «ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ», στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», ματαιώνεται.

Πέμπτη 29 Ιουλίου
Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, θεατρική παράσταση
Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
Εννέα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες.
Ώρα έναρξης: 21.15.
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος:15€. Φοιτητικό-Ανέργων-Προπώληση:12€. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη» και «Δέσμη» στο Αίγιο.

Παρασκευή 30 Ιουλίου
ΑΝΤΙΓΟΝΗ, θεατρική παράσταση
Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
Η εταιρεία τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο ίσως κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Άγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ με την συνεργασία του ΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ.
Ώρα έναρξης: 21.30.
Τιμές εισιτηρίων
18€ κανονικό, 15€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι).
Προπώληση: Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/antigoni-tou-sofokli-2h-xronia/
Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» στο Αίγιο.

Σάββατο 31 Ιουλίου
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ, Θέατρο Σκιών Αναστάσιου Δουρμουσόγλου
Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
Αυτή τη φορά ο αγαπημένος μας ήρωας, ο πολυτάλαντος Καραγκιόζης, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως χρυσοχόος με ειδίκευση στην κατασκευή σκουλαρικιών, βραχιολιών, αλυσίδων και κολιέ. Τι θα γίνει όμως όταν στο κατάστημα που εργάζεται κάνει την εμφάνισή της μια μυστηριώδη γυναίκα ικανή να «σηκώσει» όλα τα υπάρχοντα του καταστήματος;
Ώρα έναρξης: 21.00.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ.

Σάββατο 31 Ιουλίου
5ος Θairος Film Festival
Παρασκευή Αιγιαλείας (Αλώνια)
Στο χωριό Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ξένης ταινίας «Στάσου πλάι μου» («Stand by me») με μια σειρά παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο της 4ης εκδήλωσης διάχυσης του προγράμματος «Fame Road» που υλοποιεί ο δήμος Αιγιαλείας και είναι ο υποστηρικτής του φετινού «Θairος».
Η ταινία που σημάδεψε κάθε γενιά που γεννήθηκε λίγο πριν ή λίγο μετά την ανέμελη δεκαετία του ’80. Οι ήχοι, τα χρώματα, οι μυρωδιές εκείνου του καλοκαιριού που τέσσερα αγόρια ξεκίνησαν για την περιπέτεια της ζωής τους ψάχνοντας δίπλα στις ράγες του τρένου το πτώμα ενός συνομηλίκου τους, είναι οι πρώτες ύλες αυτού του ύμνου στη συντροφικότητα.
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ώρα έναρξης: 21.30.

Κυριακή 1η Αυγούστου
Ο ΚΗΠΟΣ, θεατρική παράσταση
Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»
Η παράσταση «Ο ΚΗΠΟΣ (Tangled Garden)» του Bruce Gooch, που θυμίζει στους θεατές με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης.
Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.
Ώρα έναρξης: 21.15.
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος:15€. Μειωμένο – Προπώληση:12€.

Κυριακή 1η Αυγούστου
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΙΟΥ, Συναυλία
Πλατεία Υψηλών Αλωνίων
Η μουσική της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη» θα «ζωντανέψει» αναμνήσεις ξεκινώντας από το μοναδικό κλίμα των δεκαετιών 60 και 70 και φτάνοντας ως σήμερα συντροφιά με μεγάλους Έλληνες συνθέτες: Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Ζαμπέτας κλπ. αλλά και ξένες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο και από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.
Την Φιλαρμονική Ορχήστρα θα συνοδεύσουν οι υπέροχες φωνές της Αγγέλας Αντωνιάδη (δασκάλας του Πατραϊκού Ωδείου και σολίστ της Χορωδίας Αιγίου) και του Αργύρη Κούκα, αναγνωρισμένου τραγουδιστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, με μεγάλες συνεργασίες συνθετών όπως Σπανός, Κατσαρός, Κουγιουμτζής κ.α.
Την διεύθυνση του πρώτου μέρους θα έχει ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και του δεύτερου μέρους ο νεαρός ταλαντούχος μαέστρος Αντώνης Χαραλαμπόπουλος.
Ώρα έναρξης: 21.00.