Κέρδη στη Wall Street με “καύσιμο” τα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να διαπραγματεύονται με το βλέμμα προς τα ιστορικά υψηλά τους, με “καύσιμο” την αισιοδοξία από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που συντηρουν το θετικό κλίμα, παρόλο που η άσχημη επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει να αποτελεί εστία προβληματισμού.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την απασχόληση και έδειξαν αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προτίμηση της αγοράς, ενώ ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Twitter και Snap ανακοίνωσαν χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο, με τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα οικονομικά μεγέθη της Intel για το τελευταίο τρίμηνο, με τον αμερικανικό κολοσσό ωστόσο να εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη συνέχεια λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι ισχυρές επιδόσεις των τεχνολογικών μετοχών ήρθαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

“Οι επενδυτές δεν είναι σίγουροι για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ανάκαμψη της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κοροναϊού, οι τεχνολογικές μετοχές παρείχαν καταφύγιο για τους προβληματικούς επενδυτές λόγω των υψηλότερων του μέσου όρου επιδόσεων των κερδών τους”, δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της AvaTrade.

Την Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κερδίζει 4 μονάδες βάσης στο 1,2948%.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει περίπου 120 μονάδες και κινείται κοντά στις 35.000, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,41% λίγο πάνω από τις 4.380 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,20% πέριξ των 14.700 μονάδων.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow κερδίζει 0,4%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά0,9%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,8%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι American Express (+3,74), Visa (1,99%) και Travelers Cos (1,46%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Ιntel (-4,31%) και Honeywell Ιnternational (-1,47%).