(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί»

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί» για ωφελούμενες γυναίκες του ΤΕΒΑ που διοργάνωσε η Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων και συνεργιών για την υγεία μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανισότητες στην Υγεία» (Joint Action Health Equity Europe-JAHEE) και των Συνοδευτικών Δράσεων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους).
Οι ωφελούμενες γυναίκες ΤΕΒΑ ηλικιακής ομάδας 18-40 ετών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα αυτοπροστασίας (αυτοεξέταση μαστών, αντισύλληψη, προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις, θηλασμός) θέματα μητρότητας (κύηση και τοκετός εν μέσω covid-19,διατροφή βρεφών και παιδιών, παιδιατρικές δερματολογικές – τροφικές αλλεργίες) αλλά και να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο στην παροχή πρώτων βοηθειών (σε ενήλικες και παιδιά).
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια υλοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δύο αιθουσών χωρητικότητας 15-20 ατόμων που προσέφερε η 6η ΥΠΕ, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Επιδαύρου 4,Τερψιθέα) στην Πάτρα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του SARS-CoV-2 (διενεργήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες rapid test από τον ΕΟΔΥ).
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζοντας την αξία της προαγωγής και της προστασία της υγείας ως βασική προϋπόθεση κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, έχει διαμορφώσει άξονες δράσης και προγράμματα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, αυτοπροστασίας, απόκτησης γνώσεων και συμπεριφοράς στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΕΒΑ
«Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016»
Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5000168) | Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας (MIS5000218)