ΠΑΤΡΑ: Το μουσικό σχήμα «Μινόρε Παράπονο» στη Βούντενη

Στις γειτονιές της Πάτρας πηγαίνει για ένα ακόμα βράδυ του Φεστιβάλ. Το Σαββατόβραδο της 24ης Ιουλίου (21.30), για την ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», τη σκυτάλη των συναυλιών παίρνει το μουσικό σχήμα «Μινόρε Παράπονο», το οποίο αναλαμβάνει να «οδηγήσει» σε μουσικές διαδρομές τους κατοίκους της Βούντενης, παρουσιάζοντας λαϊκά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου και μελωδίες μεγάλων συνθετών που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Η ακρίβεια στον τρόπο παιξίματος και οι καινοτόμες τροποποιήσεις είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχήματος. Στοιχεία τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει και το έχουν καταστήσει ένα μόνιμα ενεργό σχήμα, με εμφανίσεις το χειμώνα σε μουσικές σκηνές και το καλοκαίρι συμμετέχοντας σε συναυλίες ανά την χώρα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το σχήμα έχει παίξει σε Αθηναϊκές μουσικές σκηνές και συμμετείχε στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η ενότητα το Φεστιβάλ στις γειτονιές, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι αναπτύσσουν αξιόλογη δράση στις γειτονιές. Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους την πολιτιστική δραστηριότητα που στερήθηκαν σχεδόν επί δύο χρόνια. Άλλωστε ο πολιτισμός είναι ένας από τους χώρους που δοκιμάστηκε όσο κανένας άλλος, με πολιτιστικούς συλλόγους κλειστούς και ανθρώπους της τέχνης στην ανεργία.
Τα μέλη του σχήματος είναι:
Βασιλική Λοτσάρη: Φωνή, Γιώργος Σταυρόπουλος: Κιθάρα, Φωνή, Θανάσης Αβραμόπουλος: Μπάσο, Nίκος Φορλήδας: Κρουστά, Γαβρίλης Μπιρλής: Μπουζούκι
Χρήστος Καμπέρος: Ακορντεόν, Ενορχήστρωση

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίε