ΠΑΤΡΑ: Πρωτοφανές επεισόδιο στην Επισκοπή με Μητροπολίτη και μεγαλοπαράγοντα της Παναχαϊκής – Χρυσόστομος: «Δεν θέλω να τιμωρηθεί» – Η απάντηση του Γ. Μπάρλου

Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής Γιώργο Μπάρλο. Το επεισόδιο ήταν έντονο με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του Μητροπολίτη να καλέσουν την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο Επισκοπείο και προσήγαγαν τον κ. Μπάρλο.

Ο Μητροπολίτης   τόνισε πως «οξύνθηκαν οι τόνοι, δεν πειράζει. Δεν θέλω να τιμωρηθεί κανένας, εγώ είμαι πατέρας όλων».

Σε γραπτή δήλωση στην οποία ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε συμβάν με τον Μητροπολίτη προέβη ο δικηγόρος του Γιώργου Μπάρλου, κ. Κώστας Κρεμμύδας. Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ο σεβασμός του εντολέα μου προς την Εκκλησία όπως αυτή εκφράζεται και εκπροσωπείται, είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος και σε καμία περίπτωση δεν θα του επέτρεπε να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά ή διαπληκτισμό με τους εκπροσώπους της, πολλώ δε μάλλον με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών.

Είναι ηλίου φαεινώτερον ότι καμία ένταση και κανένας διαξιφισμός δεν υπήρξε ανάμεσά τους και καμία ποινικά κολάσιμη πράξη, άλλως πράξη που να δικαιολογεί αστυνομική παρέμβαση, δεν έλαβε χώρα, ούτε φυσικά κρατήθηκε ο εντολέας μου.