Η Πράσινη Μετάβαση αποτελεί κεντρική κυβερνητική στρατηγική

Χριστίνα Αλεξοπούλου:

Τη νέα φιλοσοφία διαχείρισης των απορριμμάτων και τα σταθερά βήματα προς την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, ανέπτυξε κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Η Αχαιή Βουλευτής μιλώντας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) και τη σύνδεση τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και στην εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω όσο πετάω» για τα τέλη των Δήμων, το οποίο ενισχύει, όπως ανέφερε, την συνυπευθυνότητα και την συνεργασία Κράτους και Πολίτη.
Πρόκειται για ένα σύστημα που δίνει στους πολίτες κίνητρο για περισσότερη ανακύκλωση, αυξάνοντας έτσι τη διαλογή στην πηγή και μειώνοντας τον όγκο των προς ταφή απορριμμάτων, αποσυμφορώντας τους ΧΥΤ.
Αυτό το νομοσχέδιο, είναι ένα ακόμα σταθερό βήμα προς την Πράσινη Μετάβαση, η οποία αποτελεί στρατηγική στόχευση και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είπε η κυρία Αλεξόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό των προθέσεών μας, ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει δεσμευτεί το 1/3 των πόρων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Τέλος η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του στο νομοσχέδιο, λέγοντας πως η κομματική του συνείδηση είναι ισχυρότερη από την περιβαλλοντική. Τόνισε δε, πως μέσα σε λίγους μήνες, η σημερινή κυβέρνηση έδωσε λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιαλεία και προχωράει το σχεδιασμό για ολόκληρη την περιοχή.