Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ζώο του πλανήτη – Το ξέρουν ελάχιστοι!

Βλέποντας τόσες ταινίες και διαβάζοντας άλλα τόσα βιβλία με ζούγκλα, πλέον είμασταν βέβαιοι ότι τα λιοντάρια και οι τίγρεις είναι τα ζώα εκείνα τα οποία είναι τα πλέον επικίνδυνα στον κόσμο. Όμως… αυτό αποδεικνύεται λάθος.

Διότι υπάρχει ένα θηλαστικό εκεί έξω που κάνει τα δύο παραπάνω να… τρέμουν!

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη

Ενδεικτικό είναι ότι και το βιβλίο Γκίνες το έχει κατατάξει ως το «πλέον ατρόμητο ζώο στον κόσμο».

Το πιο επιθετικό θηλαστικό στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό «Scientific American» είναι ο αφρικανικός ασβός (honey Badger).

Συγκεκριμένα ζει στην Αφρική και στην Ασία σε λαγούμια που έχουν εγκαταλείψει άλλα ζώα όπως τα άαρντ-βαρκ και δεν είναι ασβοί.

Ονομάζονται έτσι επειδή εμφανισιακά θυμίζουν τους κανονικούς ασβούς και γιατί λατρεύουν το μέλι. Ο ασβός και ο αφρικανικός ασβός είναι μη συγγενικά μέλη της οικογένειας των ικτιδών, της μεγαλύτερης ομάδας σαρκοφάγων.

Περιλαμβάνει τις νυφίτσες, τις αγριόγατες, τα μινκ και τους αδηφάγους, όμως ο αφρικανικός ασβός είναι μοναδικός: είναι το μόνο είδος του γένους Mellivora που σημαίνει «μελιφάγος».

Οι αφρικανικοί ασβοί χρησιμοποιούν τα μεγάλα και δυνατά νύχια τους για να καταστρέφουν φωλιές τερμιτών, να λυγίζουν το κοτετσόσυρμα και κυρίως να διαλύουν κυψέλες.

Σε αυτές οδηγούνται από τους ινδικάτορες, οι οποίοι κρώζουν όταν βρίσκουν κάποια κυψέλη και παίρνουν το μερτικό τους αφού φάνε οι αφρικανικοί ασβοί.