Ερωτήματα που έμειναν μετέωρα

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος:
Για το μόνο που μας πληροφόρησε έγκυρα ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι θα συνεδριάσει πάλι μετά τις 20 Αυγούστου.
Δεν απάντησε γιατί οι ναυαγοσώστες δεν ακολουθούν το ωράριο από 8:00 έως 20:00 όπως έγκαιρα έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, ενώ δεν δείχνει να έχει αφυπνιστεί η δημοτική αρχή ακόμα και τώρα, όταν έχουμε θρηνήσει θύματα. Γιατί δεν αγοράσαμε τον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών ώστε να χρησιμοποιείται και τις επόμενες χρονιές;
Δεν απάντησε ασφαλώς γιατί δεν κατέθεσε πρόταση όπως έκαναν εκατοντάδες δήμοι για να δημιουργηθεί δομή αδέσποτων ζώων, με χρήματα από το Φιλόδημο, ύψους 372.000 €. Βέβαια προτιμά να ενοικιάζει με διαδικασίες που έχουν σκιές, ακίνητο για κτηνιατρείο έναντι τιμήματος 24000€ το έτος, από τον ιδρώτα των πατρινών για τα επόμενα 12 χρόνια.
Ομολόγησε ότι αφυπνίστηκε από τις παρεμβάσεις μας σχετικά με την κατασκευή στο ΚΕΤΧ αστυνομικού μεγάρου στέλνοντας έγγραφο για ενημέρωση από το Υπουργείο. Ευτυχώς που δεν έστειλε το έγγραφο μετά τη κατασκευή του κτιρίου.
Για την εικόνα πόλης, το παραλιακό μέτωπο και τη διαμονή Ρομά σε δημοτικά κτίρια, τα οποία έχουν λεηλατηθεί απάντησε: «Δεν είναι δουλειά δική μας αλλά της αστυνομίας, εμείς μπορούμε να έρθουμε να σε βγάλουμε εσένα από το σπίτι σου»; Προφανώς έχει εκχωρήσει την δημοτική περιουσία!!! Επισυνάπτουμε τις συστάσεις της ανεξάρτητης αρχής του Συνήγορου του Πολίτη, από όπου προκύπτει ότι ο δήμος έχει το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης.
• Σύσταση 2η “αν ο χώρος είναι ακατάλληλος π.χ. αρχαιολογικός χώρος κ.α. υποδεικνύει ο δήμος άλλο προσωρινό χώρο KΥA 33165/2014”. Απαντήστε ευθέως κ. Δήμαρχε έχετε στείλει έγγραφο στην ελληνική αστυνομία, τον εισαγγελέα και προς κάθε αρμόδια αρχή περί αυθαίρετης κατάληψης δημοτικών κτιρίων από τους Ρομά; Γιατί στα δημοτικά κτίρια συνεχίζετε να παρέχεται ρεύμα και νερό; Ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; Προφανώς είναι πολλά τα ψηφαλάκια!!!
«Δεν μας έχει αποδοθεί το κτίριο λιμένος», προφασίστηκε όταν θέσαμε τη λεηλάτησή του. Πρόκειται περί συνειδητής διαστρέβλωσης της αλήθειας μέσα στη σύμβαση παραχώρησης άρθρο 67 και στο παράρτημα ΙΙ με αριθμό ακινήτου 30 αναφέρεται συγκεκριμένα ότι παραχωρείται και το κτίριο λιμένος. Είστε πρόθυμος να εισπράξετε ότι καλό γίνεται στην πόλη και να πάρετε εύσημα που δεν σας ανήκουν όπως «πρόγραμμα για τα Παλαιά Σφαγεία -SPARC από το Επιμελητήριο και την Περοφέρεια, διαμόρφωση πεζοδρομίων της Κωνσταντινουπόλεως- Ανοιχτό κέντρο εμπορίου (OPEN MALL) πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου», αλλά απρόθυμος να αναλάβετε τις τεράστιες ευθύνες σας για την εικόνα της πόλης. Δεν απαντήσατε και γιατί τρία χρόνια από την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου δεν γκρεμίζετε τα τείχη που ορθώνονται το μέτωπο προς τη θάλασσα.
Τέλος διαφωνήσαμε έντονα χωρίς να συμμετέχουμε στην συζήτηση και ψηφοφορία σε ένα αναχρονιστικό ξεπερασμένο θεσμό που συμμετέχει ο Δήμος «περί προικοδότησης των απόρων κορασίδων» θεσμός που υποβιβάζει τη γυναίκα και την προσωπικότητά της… Ο κ. Πελετίδης όμως, συμμετέχει πρόθυμα στους αναχρονιστικούς, συντηρητικούς θεσμούς του συστήματος…