(Βίντεο-Φωτο)-Κύπρος: Επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο και εισβολή σε τηλεοπτικό σταθμό από διαδηλωτές κατά του εμβολίου

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ στη Λευκωσία στην Κύπρο, μετά από έφοδο κουκουλοφόρων που διαδήλωναν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα λόγω κοροναϊού και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογραφικός οργανισμός ΣΙΓΜΑ, οι κουκουλοφόροι αφού ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, «οδηγήθηκαν προς το Συγκρότημά μας όπου προκάλεσαν ζημιές. Δεκάδες συνάδελφοί μας, οι οποίοι εργάζονταν εκείνη την ώρα, δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από τον όχλο που εισχώρησαν μέσα στο Συγκρότημά μας.

Προκάλεσαν ζημιές τόσο στον προαύλιο χώρο και σε οχήματα συναδέλφων αλλά και του σταθμού. Ζημιές επίσης προκλήθηκαν και στην είσοδο του Συγκροτήματός μας.

Η Αστυνομία έφθασε στον χώρο προσπαθώντας να προφυλάξει τους συναδέλφους». 

Την επίθεση καταδίκασαν εκπρόσωποι της πολιτική ηγεσίας

Νίκος Αναστασιάδης: Η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών δε θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

 

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, μετά την επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από αρνητές των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Προηγήθηκε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, ομάδα διαδηλωτών που βρέθηκαν στο Προεδρικό, άναψαν φωτιά στην κεντρική πύλη του Προεδρικού, ενώ πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί για να τους αποτρέψουν.