ΠΑΤΡΑ: Συνεργασία Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

 

Με σκοπό τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με έδρα την Πάτρα με την αμυντική μας βιομηχανία ξεκίνησε η συνεργασία του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Πάρη Κίτσου, ως μέντορα στον 1o Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας-Defence Innovation Challenge με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον τομέα της άμυνας.
Στη δράση αυτή, ομάδες και startups υποστηρίζονται με σκοπό να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους. Στόχος του διαγωνισμού, είναι να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες προωθούν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Δείτε περισσότερα και καταθέστε την ιδέα σας μέχρι 15 Αυγούστου 2021 στο www.defenceinnovation.gr.
Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την έντονη δραστηριότητα του τμήματος στη συμμετοχή σε συνέργειες με επίσημους οργανισμούς καθώς επίσης φανερώνουν «το σθένος και τη διάθεση των μελών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με έδρα τη Πάτρα για την έρευνα, την προαγωγή της τεχνολογίας και τη μετάδοση γνώσης προς επαγγελματίες του χώρου και την κοινωνία».