ΠΑΟΚ-Σαρλερουά 2-0: Βρίσκει ρυθμό, άνοιξε λογαριασμό ο Ολιβέιρα!

Με τον Ολιβέιρα να σημειώνει το παρθενικό του τέρμα με τον ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε την πρώτη του νίκη επί ολλανδικού εδάφους κερδίζοντας 2-0 τη Σαρλερουά – Γκολ και ασίστ από τον Μουργκ!

Την πρώτη του φιλική νίκη επί ολλανδικού εδάφους σημείωσε το Σάββατο (17/7) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Σαρλερουά.

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά» στο 47′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο οποίος ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89′.

Πολύ καλά στοιχεία, ειδικά στο πρώτο μέρος, από την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, η οποία -ούσα καλή δημιουργικά κατά διαστήματα- δημιούργησε αρκετές τελικές. Πετυχαίνοντας, όμως, τον αντίπαλο πορτιέρε, Κόφι, σε πολύ καλή μέρα.

Στο… μυαλό των κόουτς:

O Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά άρχισαν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, ενώ αντίστοιχα μπροστά τους ήταν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Εσίτι, Σβαμπ και Ουάρντα. Με τον Καγκάβα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο δίπλα στον Σφιντέρσκι. Να σημειωθεί ότι οι Βιεϊρίνια και Ουάρντα, επέστρεψαν ύστερα από την απουσία τους στη φιλική ήττα (1-0, 14/7) από την Αϊντχόφεν.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου παρέταξε για ακόμα ένα παιχνίδι διαφορετική ενδεκάδα και συγκεκριμένα τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδη, Περέιρα, Τσιγγάρα, Νινούα, Βρακά, Μουργκ, Τζόλη και Ολιβέιρα.

Να σημειωθεί ότι στο 82′ ο Λάμπρου πέρασε στη θέση του Τζόλη, ο οποίος επιλέχθηκε να προφυλαχτεί , ύστερα από ένα χτύπημα στο γόνατό του.
Από την άλλη, ο Έντουαρτ Στιλ χρησιμοποίησε 3-5-2, επιλέγοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ, Ιλαϊμαχαρίτρα, Μοριόκα, Ζιλέ, Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά, Τσατσούα και τον Κύπριο Ανδρέου.

Το ματς:

O ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσει το 18′, προκειμένου να αρχίσει να απειλεί αρχικά με μακρινά σουτ (Ροντρίγκο στο 18′ και Βιεϊρίνια στο 19′).

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου είχε «ασπρόμαυρο» χρώμα και έλαβε χώρα στο 24′: Ο Ουάρντα βρήκε εντός της αντίπαλης περιοχής, με πολύ ωραίο γέμισμα, τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος είδε τον Κόφι να αποκρούει εντυπωσιακά και τα δύο τελειώματά του. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Εσίτι πήρε το «ριμπάουντ». Ωστόσο, από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

\Μετά το 30′ άρχισε να αυξάνει την πίεσή της και η Σαρλερουά, χωρίς βέβαια να μπορέσει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του ΠΑΟΚ. Κάτι που έπραξε στο 42′ η ελληνική ομάδα, όταν ο Ζίβκοβιτς -ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Σβαμπ- έπιασε το διαγώνιο σουτ, βλέποντας τον εξαιρετικό Κόφι να απαντά εκ νέου. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Μουργκ εκτέλεσε πολύ ωραία το κόρνερ, για να πεταχτεί στο ύψος της μικρής περιοχής ο Πορτογάλος φορ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστή προβολή και να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του «δικέφαλου του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, στο 62′ με τον Τζόλη και στο 64′ με τον Βρακά. Με τον Ζίβκοβιτς να προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στην προσπάθεια του Ριμπέιρο στο 66′, όσο και σε εκείνη του πρώην χαφ του Ολυμπιακού, Γκιγιόμ Ζιλέ, στο 72′. Εντέλει το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89′ ο Μουργκ με δυνατό σουτ εκτός της περιοχής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ:
A’ Ημίχρονο: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ουάρντα, Σφιντέρσκι.
B’ ημίχρονο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Νινούα, Τσιγγάρας, Μούργκ, Τζόλης (82′ Λάμπρου), Βρακάς, Ολιβέιρα.

Σαρλερουά: Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ (30′ Βασίνσκι), Ανδρέου, Ιλαϊμαχαρίτρα, Μοριόκα, Ζιλέ (77′ Χέντρικξ), Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά (61′ Ριμπέιρο), Τσατσούα (46′ Φαν Κλέμπουτ).