Κορωνοϊός- Το «οπλοστάσιο» της κυβέρνησης: Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όπου προκύπτει η ανάγκη με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα, με απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών που έχει ήδη διαμορφωθεί.

Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
-“Σιωπητήριο” στη μουσική
-Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
-Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
-Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους

Σημειώνεται πως πρόσθετα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Μύκονο από σήμερα Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (17/7) στις 18:00 και μέχρι τις 26/7 στις 06:00 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το πρώτο τοπικό lockdown του καλοκαιριού, στη Μύκονο, λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η μουσική στην εστίαση και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης θα απαγορεύεται όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο νησί που έχει σειρά για τοπικό lockdown είναι η Πάρος.

 

Πηγή: skai.gr