Πιλότος μηνύει τη Delta- Ζητά 1 δις δολάρια για εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι του έκλεψε

Μήνυση κατά της Delta Air Lines Inc. κατέθεσε ένας από τους πιλότους της, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως βάση τη δική του ιδέα για να αναπτύξει τη δική της εφαρμογή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκεται για τον Captain Craig Alexander, ο οποίος αξιώνει από την αεροπορική εταιρεία περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως υποστήριζει, ξόδεψε 100.000 δολάρια από τα δικά του χρήματα για να αναπτύξει την εφαρμογή QrewLive, την οποία πρότεινε στην εταιρεία για να τη χρησιμοποίησει ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία του πληρώματος όταν είναι εν πτήση.

Η εταιρεία ωστόσο, απέρριψε την πρόταση του αλλά συνέχισε να λανσάρει ένα παρόμοιο app, ισχυρίζεται ο ίδιος.

Μια πεντάωρη διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων τον Αύγουστο του 2016 κόστισε στη Delta περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο πιλότος είπε ότι εκείνη την στιγμή έστειλε email στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ed Bastian λέγοντας «είχε μια λύση για το πρόβλημα». Ο Bastian φέρεται να απάντησε αμέσως και παρέπεμψε τον Alexander στον νέο IT manager της εταιρείας.

Ο Bastian και ο CIO, Rahul Samant, αναφέρονται στην μήνυση, μαζί με τέσσερα άλλα στελέχη της Delta.

Ο Alexander ισχυρίζεται ότι είχε αρκετές θετικές συναντήσεις με την αεροπορική εταιρεία το 2015 και το 2016, όπου τα στελέχη κατέστησαν σαφές ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την εφαρμογή του. Αλλά η Delta σταμάτησε τελικά τις συζητήσεις και στη συνέχεια λάνσαρε τη δική της εφαρμογή για την επικοινωνία του πληρώματος τον Απρίλιο του 2018, η οποία ονομάζεται Flight Family Communications.

 

Ο Morgan Durrant, εκπρόσωπος της Delta, δήλωσε: «Ενώ λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στην καταγγελία του κ. Alexander, δεν αποτελούν ακριβή ή δίκαιη περιγραφή της ανάπτυξης της εσωτερικής πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων του Delta».

 

 

Πηγή: Bloomberg