Μηνύματα συμπαράστασης από Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου για τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

A man walks through the water in an area affected by floods following heavy rainfalls in Bad Neuenahr-Ahrweiler, Germany, July 15, 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Μηνύματα συμπαράστασης για τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης στέλνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο είναι θλιβερές. Οι σκέψεις μας είναι με τους Ευρωπαίους φίλους μας, που αντιμετωπίζουν αυτήν την καταστροφή. Εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τη βαθιά της λύπη για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρες περιοχές της Γερμανίας εκφράζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση της στο twitter.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι η σκέψη μας είναι με όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

 

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, που βιώνουν μια ανυπολόγιστη καταστροφή, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες αγνοούμενους και ξεσπιτωμένους.

»Το γεγονός ότι οι καταστροφές αυτές συντελούνται σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη σύγχρονων υποδομών και μέτρων προστασίας της ζωής του λαού, η εμπορευματοποίηση της γης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι το αποτύπωμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που οι λαοί σε όλο τον κόσμο βιώνουν με τραγικό τρόπο.

»Επιβεβαιώνει πάνω απ’ όλα ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και δεν αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».