(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για το σταφιδικό ζήτημα – Συλλαλητήριο στην ΠΕΣ – Έρχεται νέο μέχρι αρχές Αυγούστου

Πολυπληθές συλλαλητήριο έγινε χθες βράδυ  έξω από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών στο Αίγιο και έτσι η ΠΕΣ, εκατοντάδες σταφιδοπαραγωγοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, απάντησαν  στην άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να υιοθετήσει το αίτημα για οικονομική στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας μέσω απόσυρσης 8.000 τόνων του 2020, αλλά και «πράσινο τρύγο», όπως έγινε με τα οινοποιήσιμα σταφύλια, προκειμένου μετά και τη φετινή σοδειά να μην κατρακυλήσουν οι τιμές για τους παραγωγούς από Αιγιάλεια, Πελοπόννησο και Ζάκυνθο. Οι ομιλητές, ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο διευθυντής της Μίλτος Σταυρόπουλος, μίλησαν για… έναρξη του αγώνα των αγροτών που θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν την εκβιάζουν – όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός – αλλά προσπαθούν να πείσουν για τη διάσωση της καλλιέργειας κι όχι ν’ ακούει κάποιους άλλους.

Εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ
1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ 20.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ .

2. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

3. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΟ, ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΦΙΔΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

4. ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ.
Η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

5. ΟΜOΦΩΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ Ο ΤΡΥΓΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ( ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟ.

6. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΦΙΔΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 5ΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΕΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.