(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Η τελετή θεμελίωσης του νέου ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ

dav

 

Σε μια λιτή γιορτή με περίσσια συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021 η τελετή θεμελίωσης του νέου κτηρίου του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.ΚΑ.Μ.Ε./ΑμεΑ) Αιγίου στο χώρο ανέγερσης του νέου συγκροτήματος επί της οδού Κλεισούρας.

dav

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ΄.κ΄.Ιερώνυμος παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη, του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παραδοθεί ολοκληρωμένο το κτίριο στην τοπική κοινωνία το δυνατό συντομότερο τονίζοντας ότι η ουσία του έργου και της προσφοράς όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης έγκειται κατά βάση στη δυνατότητα εκπλήρωσης στόχων στον σωστό χρόνο.

«Συμπορευόμενοι με τον πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ και τον Περιφερειάρχη φτάσαμε σήμερα στη θεμελίωση ενός έργου που οραματίστηκαν οι άνθρωποι του ΕΚΑΜΕ εδώ και μια 20ετία» ανέφερε ο κ΄.Καλογερόπουλος. Κάνοντας μνεία στις ενέργειες του προηγούμενου αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλου αλλά και του συμβούλου του Περιφερειάρχη Χρήστου Μητρογιώργου ο δήμαρχος Αιγιαλείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και την παρούσα περιφερειακή αρχή για την εγρήγορση και τη θέρμη που επέδειξαν ώστε να ενταχθεί το έργο με ενέργειες της Περιφέρειας προς χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ μέσω της πρόσκλησης «Κοινωνικές Υποδομές για Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες».
«Απαιτήθηκε χρόνος ώστε να ξεπεραστούν αρκετά δύσκολα εμπόδια και σ`αυτό έπαιξαν ρόλο αρκετοί άνθρωποι μέχρι σήμερα ώστε να φτάσουμε στην ένταξη της χρηματοδότησης το 2019. Ο δήμος Αιγιάλειας ως φορέας υλοποίησης του έργου οφείλει εγρήγορση ώστε να αποδοθεί στην κοινωνία το δυνατό συντομότερο το νέο σπίτι του ΕΚΑΜΕ.

Και δεν είναι μόνο τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ που έχουν ανάγκη για γρήγορες ενέργειες και στήριξη, υπάρχουν και άλλες ομάδες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που χρήζουν στήριξης κι αυτό είναι το στίγμα μας για στήριξη μέσω κοινωνικών έργων. Οι άνθρωποι άλλωστε χαρακτηρίζονται από το πόσο αλληλέγγυοι είναι στον διπλανό τους…» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Στο έργο που κατασκευάζεται περιλαμβάνονται δύο κτίρια:
1) Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.
2) Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ., στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.