Άρνηση της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου να συζητήσει το θέμα τις ανεργίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ
Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου να συζητήσει το θέμα τις ανεργίας της παράτασης της απασχόλησης των εργαζομένων στην κοινωφελή που απολύονται , το αίτημα της προστασίας των ανέργων την ανάγκη να ενισχυθεί ο δήμος με προσωπικό και πόρους , καθόλου δεν μας εξέπληξε.
Καμία εντύπωση επίσης δεν μας προκάλεσαν και τα διαδικαστικά προσχήματα που επικαλέστηκαν Δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου , ‘’περί μη κατεπείγοντος’’ για να δικαιολογήσουν την άρνηση συζήτησης για σοβαρά, κορυφαία, ζητήματα που αφορούν και τους δημότες Ερυμάνθου.
Φυσικά καμιά συζήτηση δεν έγινε να εκδηλωθούν αντιδράσεις και από το Δήμο Ερυμάνθου προς την κυβέρνηση για τα ζητήματα που προαναφέρθηκαν σε συντονισμό με το Δήμο Πατρέων που αγωνίζεται ενάντια στην ανεργία, για προσλήψεις, για προστασία των ανέργων.
Για να συμμετάσχει ο Δήμος Ερυμάνθου σε τέτοιους αγώνες κατά τον Δήμαρχο θέλει πρόσκληση.
Εδώ φαίνεται ότι μάλλον μπερδεύτηκε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος και δεν κατάλαβαν ότι η πρόταση της ΛΣ ήταν για συμμετοχή σε αγώνα που αφορά και τους δημότες Ερυμάνθου και όχι σε πάρτυ.
Με όλα αυτά τα προσχήματα δεν θέλησαν συζήτηση απόφαση συμμετοχή σε αγώνα συντονισμό .
Δεν μας έκανε εντύπωση η άρνηση. Εντύπωση θα μας έκανε η συμμετοχή. Γιατί η δημοτική αρχή Ερυμάνθου έχει από καιρό δείξει ότι είναι και στηρίζει την πολιτική τους πολιτικούς και τα κόμματα που έχουν τσακίσει τα λαϊκά δικαιώματα που είναι υπεύθυνα για το χάλι των Δήμων.
Ομολογούμε όμως ότι εντύπωση μας έκανε η στάση των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν χωρίς αντίδραση να μην συζητηθούν αυτά τα κορυφαία θέματα που αφορούν ενδεχομένως τα παιδιά τους τους συγγενείς τους τους φίλους και ίσως αυτούς που τους ψήφισαν. Αυτό γιατί στο δημοτικό συμβούλιο Ερυμάνθου δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλέμποροι , αλλά εργαζόμενοι αγρότες μικροεπαγγελματίες υπάλληλοι που ζουν τις συνέπειες των πολιτικών εις βάρος τους που ωφελούν λίγους.
Όλοι αυτοί στοιχήθηκαν πίσω από το Δήμαρχο ενάντια στο συμφέρον των παιδιών τους.
Εντύπωση μας έκανε επίσης και η δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είπε ότι θα συμμετέχει ο ίδιος στην κινητοποίηση στην Πάτρα αλλά όχι σαν παράταξη. Σαν παράταξη ψήφισε και πάλι στηρίζοντας τις επιλογές του Δημάρχου.
Τέλος πάντων.
Καθείς εφ ω ετάχθη.
Η ΛΣ είναι με τους αγώνες με τις λαϊκές ανάγκες. Οι άλλοι στυλοβάτες του αντιλαϊκού συστήματος.
ΛΣΕ

Τ.Σκιαδάς