ΠΑΤΡΑ: Επικίνδυνη η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού – Ταχύτατα και ιδιαίτερα μεταξύ  νέων – Οι νοσηλευόμενοι και τα αποτελέσματα μαζικών τεστ

Ανοδικές τάσεις και μάλιστα επικίνδυνες καταγράφουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού   στη Δυτική Ελλάδα, αφού στην Αχαΐα κατεγράφησαν 71 κρούσματα, εκ των οποίων η πλειοψηφία στην Πάτρα, αντίστοιχα στην Αιτωλοακαρνανία διαγνώστηκαν 27 και στην Ηλεία 22 κρούσματα.

Για αποφυγή εφησυχασμού με τα  κρούσματα να αυξάνονται ταχύτατα και ιδιαίτερα μεταξύ  νέων κάνει λόγο  ο   διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και συμβουλεύει τον κόσμο  να είναι πολύ προσεκτικός,  να μην συνωστίζεται σε χώρους διασκέδασης χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, με  θερμή παράκληση για εμβολιασμό.

Χθες στο νοσοκομείο  «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 5 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού και κανένας στη ΜΕΘ.

Στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 8 ασθενείς, 1 παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 6 στη ΜΕΘ.

Στα 413 δείγματα που ελήφθησαν χθες στο Επιμελητήριο διαγνώστηκαν 6 θετικά, στα 111 που ελήφθησαν στην πλατεία Ταμπαχάνων βγήκαν 5 θετικά και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα στα 52 ράπιντ τεστ που διενεργήθηκαν τα 6 ήταν θετικά.  
Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30) και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου κατά τις ώρες 09:00 με 14:00 για το ευρύ κοινό.