Γερμανία: Η κυβέρνηση ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία και η έντονη διόγκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε γειτονικές χώρες προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

“Εδώ και αρκετές ημέρες ο αριθμός των λοιμώξεων ήταν 50-55% υψηλότερος από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται φυσικά για μια εξέλιξη που δεν μας αφήνει αδιάφορους. Μια ματιά στις γειτονικές χώρες, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία, μας δείχνει πόσο γρήγορα η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ξανά”, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας δεν θέλησε πάντως να αξιολογήσει την περίπτωση της ολλανδικής πόλης Ουτρέχτης, η οποία απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τα γερμανικά σύνορα. Τουλάχιστον 1.000 επισκέπτες ενός φεστιβάλ μουσικής με 20.000 ατόμων μολύνθηκαν εκεί. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ έπρεπε να επιδείξουν αρνητικά τεστ ή εμβολιασμούς και σύμφωνα με τους διοργανωτές υπήρχαν αυστηροί έλεγχοι. Η Ολλανδία είχε άρει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα και απέσυρε κάποια μετά από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων. Ο επταήμερος δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 300 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους. Προηγουμένως, τα γεμάτα στάδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Αγγλία, για παράδειγμα, δεν είχαν συναντήσει την κατανόηση των Γερμανών πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πάντως ότι “εάν επρόκειτο να επιτραπούν και πάλι μεγάλες εκδηλώσεις στη Γερμανία, αυτό πρέπει να γίνει ανάλογα με την κατάσταση και με τα κατάλληλα πρωτόκολλα υγιεινής και όχι όπως είδαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επομένως ο εμβολιασμός είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Είναι αλήθεια ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα μπορούσαν επίσης να μολυνθούν, αλλά ο εμβολιασμός προστατεύει πάνω από το 90% από μια σοβαρή νόσηση”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ