(ΦΩΤΟ)-Λουίς Κασιμίρο: «Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβω αυτό το πρότζεκτ»

Κώστας Μπακαλάρος: «Καλώς ήρθατε. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς σήμερα να παρουσιάζουμε τον νέο μας προπονητή. Πρέπει όμως ευχαριστήσουμε με την καρδιά μας τον Μάκη Γιατρά, που εδώ και οχτώ χρόνια έκανε τα πάντα για την ομάδα, από τις μικρές κατηγορίες έως και σήμερα. Τον ευχαριστούμε για όλα. Σήμερα όμως παρουσιάζουμε έναν πολύ μεγάλο προπονητή στην οικογένεια του Προμηθέα, τον οποίο τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Προμηθέα, και πρέπει να ξέρει ότι, ότι και αν χρειαστεί από εμάς θα το έχει».

Λουίς Κασιμίρο: «Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Προμηθέας. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα εμπιστοσύνη, και κάθε φορά που μιλούσα με την ομάδα η εμπιστοσύνη μου μεγάλωνε. Μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή πόσο με ήθελαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμένα. Υπάρχουν πολλά όνειρα, και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβω αυτό το πρότζεκτ. Είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για εμένα ότι έχει συγκεκριμένες ιδέες η ομάδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αυτή την εβδομάδα είδα από κοντά ακόμη περισσότερο αυτό το πρότζεκτ. Πιστεύω σε αυτή την ιδέα που έχουν, και μου αρέσει ακόμη περισσότερο που νοιάζονται και για τα νέα παιδιά που έχουν στις ακαδημίες τους. Έχω ήδη δει τις εγκαταστάσεις, και έχω δεί και τα παιδιά για να ξέρω που έχω έρθει».

Για τον αν έχει ήδη γνώσεις για την Ελλάδα:» Έχω δει πολλούς αγώνες ισπανικών ομάδων, με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Από παλιά παρακολούθησα και γνώριζα πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ».

Για τις μεταγραφές: «Δεν θα κινηθούμε για Ισπανούς παίκτες, η ομάδα κτίζεται ήδη σιγά σιγά, και με όλους τους υπεύθυνους του Προμηθέα προχωράμε για να ολοκληρώσουμε το πρότζεκτ, και θα έχουμε νέα σύντομα».

Τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει με τον ερχομό του στην Ελλάδα: «Αρχικά πρέπει να γίνω ένα με την ομάδα. Με έχουν βοηθήσει ήδη αυτή την εβδομάδα οι άνθρωποι του Προμηθέα να αισθανθώ άνετα. Μέρα με την μέρα θα γίνομαι ένα με τον Προμηθέα. Τριάντα χρόνια ταξιδεύω και γνωρίζω ότι τα ταξίδια είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή».

Για τους στόχους του Προμηθέα στην Ευρώπη:  «Το Eurocup είναι μια δύσκολη διοργάνωση και πολύ καλή. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι για αυτή την διοργάνωση. Δεν πρόκειται να ξεχωρίσουμε κάποια διοργάνωση θα παίξουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο Eurocup με όλες τις δυνάμεις μας. Είμαστε εδώ για να δείξουμε τα πάντα με πράξεις, και φυσικά εντός παρκέ».