Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία – Θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα στις 20 Ιουλίου

Στις 20 Ιουλίου θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε την παράνομη ‘τδβκ’, δήλωσε ο απαράδεκτος Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι:

“Στις 20 Ιουλίου, θα βρισκόμαστε στην (παράνομη) ‘τδβκ’ για να παραβρεθούμε στις γιορτές της `ειρήνης και ελευθερίας`, θα πάμε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού θα είμαστε μαζί με τα αδέλφια μας Τουρκοκύπριους και θα συμμετέχουμε στις εορτές -όπως χαρακτήρισε την μαυρη επέτειο- της 20ης Ιουλίου.`Έτσι θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της (παράνομης) ‘τδβκ’ για την εξεύρεση των δικαιωμάτων της”.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά Τούρκος Πρόεδρος θα προσφωνήσει την παράνομη «βουλή» στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των απαράδεκτων εορτασμών για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, γράφει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της σημειώνοντας ότι η παράνομη «βουλή» στις τελευταίες δύο συνεδρίες αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας λόγω έλλειψης απαρτίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προετοιμασίες για να μιλήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στην παράνομη «βουλή» έχουν ήδη ξεκινήσει. Στην ειδική συνεδρία αναμένεται να μιλήσει μόνο ο Τούρκος Πρόεδρος και όχι κάποιος από την παράνομη «κυβέρνηση» ή την αντιπολίτευση.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν και γράφει ότι αναμένεται να δώσει μηνύματα στήριξης στη λύση δύο κρατών, να σταθεί ενάντια στην ομοσπονδιακή λύση που προτάσσουν Ε.Ε. και Η.Ε. και να υπογραμμίσει την ανεξαρτησία και κυριαρχία του παράνομου «κράτους» της παράνομης «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος.

Αναφέρει δε ότι λέγεται πως φέρνει στο προσκήνιο νέες πρωτοβουλίες/βήματα που θα αφορούν το Βαρώσι όπως τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από στρατιωτική σε πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις και για το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο αλλά και για την ναυτική βάση στο Τρίκωμο.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι με αφορμή και τις απαγορεύσεις εισόδου στην Τουρκία Τουρκοκυπρίων, υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» για να τηρήσουν μια κοινή στάση κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.