Επίσκεψη Γιάνη Βαρουφάκη στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί μετέφεραν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με την μεταφορά του από το παλιό με το ίδιο προσωπικό, χωρίς να υπάρξει νέο οργανόγραμμα, καθώς υφίσταται ακόμα του 2012 -το τροϊκανικό- με λίγους γιατρούς και νοσηλευτές, που δεν ανταποκρίνεται στις κλίνες του νέου νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέφεραν πως τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που δεν γίνονται εξετάσεις και χειρουργεία σε ασθενείς. Ενώ επισήμαναν και τα προβλήματα της υπόλοιπης νοσηρότητας, με την πλεονάζουσα θνητότητα, αλλά και την ανάγκη να ξαναλειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία κανονικά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για το εμβολιαστικό φιάσκο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή και τους απογοητευτικούς εμβολιασμούς στο Αγρίνιο και την κ. Φον ντε Λαιεν που θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από τη θέση της. Ενώ ανέφερε και για το κ. Κικίλια που είχε δεσμευτεί για 1050 εμβολιαστικά κέντρα που δεν θα προέρχονταν υποτίθεται από τα δημόσια νοσοκομεία. «Είναι επιλογή της Κυβέρνησης να μην δημιουργήσει το δημόσιο δίκτυο που θα μείνει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μετά την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμα κατά την άφιξη του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δήλωσε: «Ήρθαμε σε ένα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το Νοσοκομείο του Αγρινίου, που έχει λοιδορηθεί και απλά υποστηρίζεται. Η υποστήριξη είναι μηδενική. Το ένα έλλειμμα, το μεγάλο έλλειμμα, η μαύρη τρύπα κάθε νοσοκομείου αλλά και αυτού, είναι το προσωπικό, είναι η πλήρης απουσία ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό. Εγώ έρχομαι για να πληροφορηθώ για τα αιτήματα των γιατρών, των νοσηλευτών αλλά και για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που φοβόμαστε ένα 4ο κύμα και σίγουρα φοβόμαστε τη λαίλαπα της “Μητσοτάκης ΑΕ” η οποία με νέες ΣΔΙΤ, που δεν είναι σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, είναι ο δημόσιος τομέας να βάζει “πλάτη” στον ιδιωτικό τομέα για να κερδίζει σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των γιατρών, σε βάρος των νοσηλευτών, σε αυτός της τοπικής κοινωνίας. Το ΜέΡΑ25 προσπαθούμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους πολλούς».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:  «Στο ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχθεί με ενθουσιασμό υπέρ του εμβολιασμού. Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας στο γενικό πληθυσμό και σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο κ. Μητσοτάκης που χωρίζει τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το ζητούμενο είναι να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν αλλά με την δαιμονοποίησή τους αυτό δεν το πετυχαίνουμε. «Τσιμεντώνουμε» ακόμη περισσότερο το εμβολιαστικό τους συναίσθημα το οποίο εμείς θέλουμε να το υπερνικήσουμε. Για τους χώρους των νοσοκομείων και για τα γηροκομεία είναι σωστό να απαιτείται από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς να εμβολιάζονται και να τίθενται σε διαθεσιμότητα αν δεν θέλουν».