Covid – free διασκέδαση: Νυχτερινά κέντρα, κλειστά μπαρ και κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους – Ποιες πίστες ετοιμάζονται να ανοίξουν

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αποτελεί, από το δω και στο εξής, το απαραίτητο «διαβατήριο» του κοινού σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι πόρτες των κλειστών νυχτερινών κέντρων, μπαρ αλλά και κινηματογράφων θα ανοίγουν αποκλειστικά σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία μετάδοση ιού που απειλεί, για ακόμη μία φορά μέσω της νέας μετάλαξης Δέλτα, τη χώρα.

Να θυμίσουμε πως από την 1η Ιουλίου οι κλειστοί κινηματογραφικοί χώροι επανήλθαν σε λειτουργία, μετά από πολλούς μήνες που παρέμεναν κλειστοί, με το 50% της συνολικής χωρητικότητας τους και με την υποχρέωση οι θεατές να διαθέτουν δήλωση αρνητικού self test κατά την είσοδό τους. Από την Παρασκευή, ωστόσο το self test δεν θα επαρκεί πλέον καθώς από δω και στο εξής θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αυτά θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι μετά από πολλούς μήνες, μόνο για καθήμενους και αποκλειστικά για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Αντίστοιχα θα λετουργήσουν και τα μπαρ που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους. Στους χώρους αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζιών παρόλα αυτά θα υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό πληρότητας.