ΑΧΑΪΑ: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στους Χημικούς του Πανεπιστημίου – «Με αξιώσεις στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη»

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Βαγενά, πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο κ. Βαγενάς ξενάγησε την Βουλευτή στους χώρους και τα εργαστήρια του Τμήματος, την ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών και τις δράσεις του τμήματος και της ανέλυσε το όραμα και τις στοχεύσεις για το μέλλον. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών καινοτομεί στην έρευνα, σε πεδία αιχμής όπως τα έξυπνα υλικά, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία, με σύγχρονες εφαρμογές στην Ιατρική, την Ψηφιακή Τεχνολογία, την προστασία του Περιβάλλοντος και πολλούς άλλους τομείς.

Με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με διεθνείς πιστοποιήσεις  και σύνδεση με την Αγορά και την Παραγωγή, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σωστής οργάνωσης και διοίκησης.

Η κα Αλεξοπούλου ανέφερε στον Πρόεδρο, πως αποτελεί κεντρική στόχευση του Υπουργείου Παιδείας, η εξωστρέφεια των σχολών και των πανεπιστημίων μας καθώς και η διεθνοποίηση της Ελληνικής παιδείας, μέσω της διεθνούς συνεργασίας αλλά και της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η Βουλευτής διαβεβαίωσε τον κ. Βαγενά πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του τμήματος προς αυτή την κατεύθυνση και πως η Κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο το αυτοδιοίκητο τον Ανώτατων Ιδρυμάτων, με απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού τους.

Είναι καιρός η Ελληνική Παιδεία να βρει την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, τόνισε η Βουλευτής.