(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στο Σύλλογο «Φλόγα» π παίκτης του survivor Γιώργος Ασημακόπουλος

Μία ιδιαίτερα συγκινητική επίσκεψη δέχτηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Πάτρας, εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης.
Ο Πατρινός πρώην παίκτης του survivor και επιχειρηματίας Γιώργος Ασημακόπουλος, πέρασε το κατώφλι του Συλλόγου μαζί με τους γονείς του Σάντυ και Κώστα, τα αδέλφια του και την αντιδήμαρχο Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δωρεά ενός σημαντικού ποσού για την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου της «ΦΛΟΓΑΣ» και παράλληλα να δηλώσει την επιθυμία του να γραφτεί στο μητρώο εθελοντών του Συλλόγου καθώς επιθυμεί να προσφέρει στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο στα παιδιά .
Ο Γιώργος Ασημακόπουλος όπως και η οικογένειά του είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον καρκίνο στα παιδιά καθώς είχαν την ατυχία να βιώσουν, πριν από χρόνια, την απώλεια του αδελφού του. «Έχασα τον αδερφό μου από καρκίνο και ξέρω πώς είναι να πονάς. Θα κάνω ότι μπορώ για τη ‘’ΦΛΟΓΑ’’ και για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Με τη δύναμη που μου δίνει η αναγνωρισιμότητα που μου πρόσφερε η συμμετοχή μου σε αυτό το παιχνίδια θα αγωνιστώ στο πλευρό σας με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Να είστε σίγουρες ότι δεν θα σταματήσω σε αυτή τη συμβολική προσφορά που κάνω σήμερα» ανέφερε ο Γιώργος μη κρύβοντας τη συγκίνησή του. Συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα, δήλωσαν οι γονείς και τα αδέλφια του που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πρώτη στιγμή που ο καρκίνος εισέβαλε στην οικογένειά τους.
Στο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» και στην ανάγκη στήριξή της αναφέρθηκε η κ. Σαμούρη. «Γνωρίζουμε όλοι μας το έργο της ”ΦΛΟΓΑΣ” που σιωπηλά και αθόρυβα προσφέρει σε κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο και στην οικογένειά του. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας μέσα από το σπουδαίο έργο που προσφέρει. Τους ξενώνες που λειτουργεί, τους γιατρούς και το άλλο προσωπικό που πληρώνει στα παιδιατρικά νοσοκομεία, τα μηχανήματα που προσφέρει, την οικονομική κάλυψη που παρέχει για την εφαρμογή πρωτοποριακών θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και για την ταυτοποίηση δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Αυτό το τεράστιο έργο έχει κι άλλες πολλές άγνωστες πτυχές. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να το στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο».
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου υποδέχτηκαν τον Γιώργο με πολύ μεγάλη χαρά στην οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ». Τον ενημέρωσαν για το έργο της και τον ευχαρίστησαν για τη δωρεά του που έγινε σε μία δύσκολη περίοδο καθώς η πανδημία έχει περιορίσει τις εκδηλώσεις και επομένως και τα έσοδά της.
«Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο για την ιδιαίτερα ευαίσθητη ενέργειά του αλλά και για το γεγονός να γίνει εθελοντής μας. Έχουμε ανάγκη από τη στήριξη νέων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που είναι πραγματικά διαθέσιμοι να προσφέρουν. Μακάρι να μην είχαμε λόγο ύπαρξης, ως Σύλλογος, αλλά δυστυχώς ο καρκίνος χτυπά την πόρτα πολλών οικογενειών προσβάλλοντας την πιο ευαίσθητη κομμάτι τους που είναι τα παιδιά.
Το θετικό είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών μας θεραπεύεται και σε αυτό το αποτέλεσμα έχουν όλοι όσοι στηρίζουν το έργο μας και συμβάλλουν ώστε η ‘’ΦΛΟΓΑ’’ της ελπίδας να παραμένει αναμμένη για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο» είπε εκ μέρους της «ΦΛΟΓΑΣ» η εκπρόσωπος της Πάτρας Τασία Παπαϊωάννου.