ΠΑΤΡΑ: Ορκίστηκαν οι Απόφοιτοι του ΜΠΣ «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγινε την Παρασκευή 9 Ιουλίου η ορκωμοσία στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, των αποφοίτων του ΜΔΕ «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών και Τεχνολογίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Μετά τις δυσκολίες λόγω των συγκυριών της πανδημίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος κ. Αναστάσιος Δροσόπουλος ο Διευθυντής του ΜΔΕ κ. Παρασκευάς Κίτσος και το μέλος ΔΕΠ του τμήματος κ. Μιχάλης Παρασκευάς εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΜΔΕ έδωσαν συγχαρητήρια και ευχές για μια καλή σταδιοδρομία.

Το ΜΔΕ «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών και Τεχνολογίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» είναι ο προκάτοχος του ΜΔΕ που λειτουργεί πλέον στο τμήμα με τίτλο «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» με ειδικεύσεις: (α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες, (β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και (γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων. Επίσης, δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια εγκάρσιων δεξιοτήτων, που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και την ανοικτή καινοτομία.

Το νέο μεταπτυχιακό έχει ήδη προκηρύξει τις νέες του θέσεις και η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη στο https://smart-ict.ece.uop.gr/.

Με την ολοκλήρωση του ΜΔΕ οι φοιτητές μπορούν να προχωρήσουν στον τρίτο κύκλο σπουδών. Στον τρίτο κύκλο σπουδών το Τμήμα προσφέρει πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά και επιστημονικά πεδία που θεραπεύονται από το Τμήμα, σύμφωνα με την αντίληψη διεπιστημονικότητας που διέπει τη σύγχρονη ερευνητική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από σαράντα (40) διδακτορικοί φοιτητές. Το Τμήμα εφαρμόζει το πλαίσιο μεταδιδακτορικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και απασχολεί μεταδιδάκτορες (post doc) ερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση, λεπτομέρειες για τα γνωστικά αντικείμενα καθώς επίσης και για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΔΕ: https://smart-ict.ece.uop.gr/