(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου στους I. Stravinsky και Astor Piazolla

Ο νέος Πολυχώρος των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων γέμισε για δεύτερη βραδιά με θεατές που απόλαυσαν ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών στους I. Stravinsky και Astor Piazolla.
Στο αφιέρωμα συμμετείχαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Γ. Μουλουδάκης (κιθάρα), Στ. Δελλαπόρτας (κλαρινέτο), Γ. Μαυρίδης (βιολί), Ν. Μαυρίδης (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο), Ν. Μεταξά (πιάνο) και Ανδρ. Ζαφειρόπουλος (πιάνο,) τους οποίους το κοινό καταχειροκρότησε στο τέλος της βραδιάς.
To μέλος του Δ.Σ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη, προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των καθηγητών του Ωδείου που συμμετείχαν στο αφιέρωμα καθώς και ολόκληρου του διδακτικού δυναμικού του, στη μουσική παιδεία της πόλης όλα τα χρόνια της λειτουργίας του και ιδιαίτερα κατά την περσινή χρονιά. τονίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια όλων των διδασκόντων να μην εγκαταλείψουν την περίοδο του lockdown τους μαθητές τους, συνεχίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο την εκπαίδευσή τους.
Στο τέλος της συναυλίας το Διεθνές Φεστιβάλ έδωσε στους καλλιτέχνες δύο ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα. Tην κεντρική αφίσα του θεσμού και της Εβδομάδας Δημοτικού Ωδείου, που σε δημιουργικό επίπεδο είναι προϊόν μιας εξαιρετικής δουλειάς καθώς και από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης του 2000 της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό, με ετικέτα το εικαστικό θέμα της κεντρικής αφίσας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο οι Μέρες Δημοτικού Ωδείου ολοκληρώνονται με μια συναυλία με έργα για πιάνο (Vals, Nocturne) του F. CHOPIN σε μεταγραφή Μ. Τραυλού για κουιντέτο εγχόρδων και φλάουτο. Σε αυτή θα συμμετέχουν: Ιβόνα Γκλίνκα (φλάουτο), Μ. Σαφάροβα (βιολί), Γ. Τόκαρεβ (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο).
Η προμήθεια των δωρεάν δελτίων εισόδου για τη συναυλία γίνεται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί και την εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο «Illusion/illusion 10+10 POLAND/GREECE».

Πλούσιο το πρόγραμμα όλου το Σαββατοκύριακου
Γεμάτο μουσική, χορό και θέατρο χαρακτηρίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη με τους κατοίκους και επισκέπτες της να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων.
Εκτός από τη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας φιλοξενεί το Σάββατο 10 Ιουλίου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου στις 9.30 το βράδυ στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένο Ρώτα, Δημήτρη Πιατά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνο Σπυρόπουλο και Χλόη Μάντζαρη.
Την ίδια ώρα το φετινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου κάνει την εναρκτήρια παράσταση του στο Θεατράκι της Κρήνης με την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, και τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μια λέξη και την κάνουμε τραγούδι και χορό». Την ορχήστρα θα πλαισιώνουν χορευτές από το εφηβικό – νεανικό τμήμα του Χορευτικού σε χορογραφίες Χρήστου Γιαννόπουλου.
Για τους μικρούς θεατές ο Καραγκιόζης συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές και κάνει στάση το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας με τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη να μας παρουσιάζει τον Καραγκιόζη «επαναστάτη».
Η Κυριακή 11 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της μεγάλης οθόνης αφού θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια από τις δύο ταινίες που θα προβάλλει ταυτόχρονα ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος. «Το Αριστούργημα μου» θα κλείσει τον κύκλο προβολών του στις Εργατικές Κατοικίες Παραλίας στις 21:30 ενώ την ίδια ώρα θα προβληθεί «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη στον σταθμό του ΟΣΕ στον Αγ. Ανδρεά σε συνεργασία με με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ με τη δράση να τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».