ΑΧΑΪΑ: Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, προαιρετικά,- Πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, προαιρετικά, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το κυριακάτικο άνοιγμα.

Σε ανακοίνωσή του μεταφέρει μεταξύ άλλων.

“Ο Σύλλογός μας είναι κάθετα αντίθετος στην λειτουργία των Κυριακών πέραν των 3 παραδοσιακών. Ιδιαίτερα τώρα που έχει γίνει ξεκάθαρη η πρόθεση για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι απαραίτητη η κοινή στάση και προσπάθεια να ανατρέψομε αυτά τα σχέδια”.

Από την άλλη πλευρά, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα ανάλογα με την απόφαση της διοίκησης της κάθε εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι φέτος, οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν νωρίτερα κατά μια εβδομάδα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, με στόχο να υπάρξει τόνωση της αγοράς που τόσο έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Οσο για το κατά πόσο θα υπάρξει αναθέρμανση της κίνησης, οι προβλέψεις είναι συγκρατημένες. Πάντως, σύμφωνα με όσα λένε οι καταστηματάρχες, υπάρχει προσδοκία για σχετικά καλές πωλήσεις, χωρίς όμως να περιμένουν κάποια «έκρηξη» στην αγοραστική κίνηση.